1 av 2
Camilla Kvartoft
2 av 2

Dystert för Baltikum och ett udda geni

Fredag 24 oktober

Kd på väg bli överkörda om ny äktenskapslag
De övriga allianspartierna kommer att tvinga kristdemokraterna att acceptera en könsneutral äktenskapslagstiftning. Hur allvarligt är det? Samtal med Lennart Sacredius, riksdagsman kristdemokraterna.

Största motorvägsbygget
I SVT:s Uppdrag Granskning rapporterades om hur Vägverkets kalkyler för den samhällsekonomiska nyttan med Förbifart Stockholm på flera punkter brister, inte minst när det gäller motorvägens utsläpp och klimatpåverkan. Debatt mellan Magnus Nilsson, Svenska naturskyddsföreningen, och Christer Agerback.

Framgångens baksida i Baltikum
De baltiska tigrarna Estland, Lettland och Litauen har varit en ekonomisk framgångssaga de senaste åren. Men nu går länderna mot en dyster ekonomisk utveckling. Samtal med fd riksbankschefen Bengt Dennis och Jaan Männik, styrelseordförande för Estlands centralbank.

Vinst eller förlust för Volvo?
Efter flera stora varsel inom industrin de senaste veckorna kommer på fredagmorgonen nya siffror från Volvo lastvagnar. Samtal med Christer Hillbom, Ekots ekonomiska kommentator. Vi hör också ett reportage om småföretagens nedgång, av Jenny Sanner Roosqvist.

Daniel, ett annorlunda geni
29-årige Daniel Tammet har kallats både ett språk och mattesnille. Samtidigt får han anstränga sig att hålla reda på höger och vänster - och han har inte kunnat lära sig vare sig att simma eller köra bil. I hans nya bok ”Född en blå dag” berättar Daniel Tammet om sitt liv med Aspergers syndrom. Reportage av Håkan Widman
och samtal med Methe Axén, verksamhetschef på Asperger Center.

Indianer går till vallokalen i USA
Den amerikanska ursprungsbefolkningen, bland annat indianer runt om i landet och eskimåerna i Alaska, har inte alltid haft så högt röstdeltagande i amerikanska presidentval. Vår USA-korrespondent Daniel Alling har dock träffat många indianer i västra USA som tänker rösta den här gången. Reportage av Daniel Alling.

Korrespondentkrönika
Signerad vår Asienkorrespondent Nils Horner,

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf_watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista