1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Foto. Hasse Holmberg / SCANPIX
4 av 4
Livvakter Foto AP Photo/Charles Dharapak

Carnegies kris och Flygbolag i konkurs

Onsdag 29 oktober

Vad ska vi äta när oljan sinar?
Gunnar Lindstedt nya bok Svart Jord handlar om vad det starkt energikrävande och industrialiserade jordbruket ställs inför för utmaningar när oljepriserna stiger, klimatet förändras och allt fler människor ska mättas. Samtal mellan Gunnar Lindstedt och Lars Göran Pettersson, LRF.
Investmentbanken Carnegie på fallrepet
Somliga förutspår en konkurs, andra ser en möjlighet till en god affär. Hör Patrik Enblad som via sin fond gått in som storägare. Hör även Andreas Cervenka, börsanalytiker på Svenska Dagbladet.
Flygbolag i konkurs
Det danska flygbolaget Sterling ansökte i morse om konkurs. Alla flyg är inställda och flygbolaget har tagit ner sin hemsida. Samtal med Jean-Marie Skoglund, utredare på Luftfartsstyrelsen.
Bloggare på Kuba väcker uppståndelse
Yoani Sanchez är ett fenomen. För bara 18 månader sen startade hon en de första bloggarna på Kuba. Idag får hon uppemot 3.000 svar på varje inlägg hon och gör. Och det trots att det är praktiskt taget omöjligt att läsa hennes blogg på Kuba. Tidigare i år fick hon det prestigefyllda Ortega y Gasset-priset för digital journalistik som delas ut av den spanska dagstidningen El Pais. Men hon fick inte tillstånd för att åka och hämta priset. Istället utsattes hon för ett hätskt angrepp av självaste Fidel Castro som anklagade henne för att vara lakej åt främmande makter. Reportage av Lars Palmgren.
Barn frågar forskare
Hundratals 8-12-åringar tar sig i höst till Karlstad universitet för att lyssna på professorer och docenter när de pratar om sina forskningsfält. Reportage av Helene Almqvist.

Obamas och McCains miljöpolitik
På tisdag avgörs vem som ska styra världens enda supermakt och just nu domineras valkampanjen av finanskrisen. Men hur ser de två kandidaternas miljöpolitik ut? Och hur ser de på klimatfrågan? Samtal med Karin Widegren, analytiker som följer den amerikanska miljö- och klimatpolitiken på uppdrag av Institutet för tillväxtpolitiska studier.
Hur skyddar man en president?
Igår kom uppgifter om att amerikanska myndigheter ska ha avstyrt en mordplan på presidentkandidaten Barack Obama. Flera av USA:s politiska ledare har under 1900-talet mördats och utsatts för mordförsök.Vi tar reda på hur man skyddar en presidentkandidat. Samtal med Peter Jonsson, säkerhetskonsult, tidigare livvakt på SÄPO.

Premiär för nyheter för barn
Imorgon är det premiär för Nyhetskoll i kanalen P3. Det är ett kortfattat nyhetsmagasin för barn mellan nio och tolv år och leds av Sveriges Radios yngsta programledare. Samtal med Ingela Lekfalk och Nour Isak

Korrespondentkrönika
Dagens krönika är signerad Margareta Svensson

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".