1 av 3
Camilla Kvartoft
2 av 3
3 av 3
Carnegiesäte i Stockholm. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.

Carnegiekrisen och genuscertifikat i Lund

Torsdag 30 oktober

Nalin Pekgul om Sahlins vändning
Nu får vi ytterligare en bild av vad som hände då socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin ena dagen sa att dörren till vänsterpartiet var stängd för att två dagar senare göra en ”halv pudel” och öppna dörren igen. Mona Sahlin hade stöd för att stänga dörren till vänsterpartiet, både från partistyrelsen och det verkställande utskottet. Det hävdar Nalin Pekgul som själv sitter i partistyrelsen.

Riksbankens lån till Carneige
Riksbanken har lovat investmentbanken Carnegie ett lån på fem miljarder kronor. Beslutet ifrågasätts av fd finansminster Erik Åsbrink (s).

Hade det varit mer rättvist om Riksbanken valt att inte hjälpa Carnegie? Denatt mellan Ali Esbati (s) debattredaktör på tidningen Klassekampen och Johan Staël von Holstein, entrepenör.

Regeringens stabilitetsplan
Idag sjösätts regeringens stabilitetsplan. Vilken risk finns det för att den motverkar sitt syfte och bidrar till en framtida finansiell kris? Debatt mellan Nicklas Storåkers, Avanza och Carl B Hamiltonm, folkpartistisk riksdagsledamot.

Finanskrisen i Asien
Sydkorea drabbas hårt av finanskrisen och många människor befarar att de ska förlora sina jobb. Reportage av Therese Larsson.

Genuscertifikat i universitetsvärlden
Lunds universitet ska i ett projekt försöka genuscertifiera utbildningen, lärare och kurslitteraturen. Projektet får nu kritik. Debatt mellan Ann Numhauser-Henning prorektor Lunds universitet och Göran Adamsson forskare i politisk sociolog Malmö Högskola.

Brandkatastrofen i Göteborg
på onsdagskvällen hedrades de 63 ungdomar som dog i brandkatastrofen i Göteborg för 10 år sen. Reportage av Annika H Eriksson.

Fem dagar kvar till amerikanska valet
En av stridsfrågorna i kampen mellan Barak Obama och John Mc Cain är synen på sjukförsäkringen. Vad skiljer kandidaterna åt? Samtal med vår korrespondent i Washington, Ginna Lindberg.

Santiago, torsdag
Krönika signerad Lars Palmgren.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".