1 av 5
Jörgen Huitfeldt
2 av 5
3 av 5
Palestinier som precis fått dödsbesked om nära anhörig. Foto: AP Photo/Fadi Adwan
4 av 5
President George W. Bush Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite
5 av 5
Den norska läkaren Mads Gilbert. Foto:AP Photo/Nasser Nasser

Onsdag 14 januari

med Jörgen Huitfeldt

Kriget i Gaza
Hur har de civila drabbats i kriget i Gaza?En av de få västerlänningar som kunnat berätta vad som händer inne i krigets Gaza är den norska läkaren Mads Gilbert från biståndsorganisationen NORWAC. I nästan två veckor har han och kollegan Erik Fosse tagit hand om krigets offer på Shifasjukhuset i Gaza, många av dem barn. Samtal med Mads Gilbert, läkare.
Har kriget varit värt alla offer?Samtal med Benny Dagan, Israels ambassadör i Sverige.
För fyra år sedan tvingade den israeliska regeringen bosättarna i Gaza att lämna sina hem. En av dem var Moshe Saperstein. Reportage av radions mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.


Färre irakier kommer att få stanna
Irak har blivit ett säkrare och mer stabilt land enligt en ny bedömning av Migrationsverket. Vilka konsekvenser kommer det att få för irakier som sökt uppehållstillstånd? Samtal med Mikael Ribbenvik, rättschef på Migrationsverket.

Bush som komiker
George Bush tid som amerikansk president lider mot sitt slut. En period som präglats av kontroversiell politik, men också en hel del humor. Samtal med Ginna Lindberg, radions korrespondent i Washington.
Allvarligt läge i Zimbabwe
Fyra månader efter överenkommelsen om en politisk maktdelning i Zimbabwe saknas fortfarande en fungerande regering. Reportage av radions korrespondent i Afrika Margareta Svensson.

Partiledardebatt i riksdagen
Idag på förmiddagen är det dags för partiledardebatt i riksdagen.Det är inte bara årets första debatt, utan också den första där den borgerliga alliansen möter det nya enade vänsterblocket. Samtal med Mari Forssblad, politisk reporter på Ekot.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Christer Fridén i Helsingfors.

Svenskarna rör sig för lite
Vissa samhällsgrupper rör sig mindre än andra därför måste samhället i framtiden byggas om så att vardagsmotionen ökar, det räcker inte bara med information. Det konstaterar Folkhälsoinstitutet som på uppdrag av regeringen har undersökt hur den bebyggda miljön påverkar fysisk aktivitet. Samtal med Sarah Wamala generaldirektör Folkhälsoinstitutet.


Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".