1 av 4
2 av 4
Ekot och P1 Morgon. Anna Hernek
3 av 4
Foto: The Huffington Post. Barack Obama besöker Bens Chilibowl i Washington DC.
4 av 4
Barack Obama i Vita Huset den 19 januari 2009 Foto: AP Photo/Charles Dharapak/Scanpix

Tiden inne för Barack Obama i USA och vem betalar för raserade hus i Gaza?

Tisdag 20 januari

Obamas installation
Idag tar Barack Obama över rodret i Washington. Hur viktigt är själva talet och vilka exempel finns på viktiga tal genom historien? Samtal med Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York.
 

Obama och Mellanöstern
Hur kommer Barack Obamas administration i USA att påverka Mellanösternkonflikten? Samtal med statsvetaren och USA-specialisten Erik Åsard och Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén.

Obama beställde en halfsmoke
Restaurangen Ben’s Chili Bowl ligger i hjärtat av det svarta Washington. Det var här medborgarrättsrörelsen höll sina möten under kravallerna 1968. I förra veckan fick grillbaren besök av Barack Obama. Reportage av Ginna Lindberg.’

Bodström om de avvisade egyptierna
Vad visste den förre justitieministern Thomas Bodström om formerna för den hårt kritiserade avvisningen av två terrormisstänkta egyptier? Eva Franchell som var pressekreterare åt dåvarande utrikesminister Anna Lindh skriver i sin nya bok att Bodström före avvisningen hade godkänt formerna för den och accepterat att avvisningen skulle ske med utländska agenter. 
Intervju med Thomas Bodström.

Förödelsen i Gaza
Vem kommer att betala för raserade hus, vägar och broar i Gaza? Samtal med Rolf Carlman, SIDA i Jerusalem och Ove Bring, professor i folkrätt.

Rapportfloden
Startskottet går nu för kvartalsrapporterna från de tunga börsbolagen. Vad säger rapporterna om framtiden när allt fler varslas och när nya nedskärningar väntar? Samtal med Martin Guri, aktiestrateg på Nordea.

Turkiet och EU
2009 blir ett avgörandet år för Turkiet om landet ska lyckas komma med i EU eller inte. Den turkiske premiärministern Recep Tayyip Erdogan försöker blåsa liv i frågan. Samtal med Annika Ström Melin, frilansjournalist och expert på EU.

Tonsatt gnäll
Missa inte när P1 Morgon ger plats för en äkta klagokör! Idén att sätta ihop en kör för flerstämmig klagosång sprider sig snabbt över världen. Klagokörer har hörts i till exempel Hamburg, Florens och för inte så länge sen Sundbyberg. Reportage av Samanda Ekman.

Gdansk, tisdag
Krönika signerad Kjell Albin Abrahamson.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".