1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo/Scanpix. Amerikanska soldater i Irak gläds åt sin nya befälhavare, 20 januari, Camp Liberty i Bagdad.
4 av 4
Ebbe The Movie, Regi: Jane Magnusson, Karin af Klintberg

Obamas Irakpolitik, demonstrationer på Island och nu kommer filmen om Ebbe

Torsdagen 22 januari

Obama och Irak
USAs nytillträdde president Barack Obama har lovat att dra tillbaka de amerikanska trupperna inom 16 månader.
Hur ska han göra för att lyckas med det? Intervju med amerikanske experten Juan Cole och samtal med svensk-irakiske politikern Abir al-Sahlani.

Israel efter kriget
Utrikesminister Carl Bildt träffade på onsdagskvällen sin israeliska motsvarighet Tipzini Livni. Vad kom ut av mötet? Samtal med radions korrespondent i Bryssel, Willy Silberstein.
Är tvåstatslösningen en omöjlighet? Samtal med Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi och Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap.
Dokumentärfilmaren Yoav Shamir har gjort flera filmer om den tuffa miljön i den israeliska armén. Reportage av Håkan Widman.

Ägg mot Islands statsminister
Islands huvudstad Reykjavik skakas nu dagligen av hårda demonstrationer mot regeringen. Vad vill demonstranterna?
Intervju med protestledaren Hördur Torfason och samtal med Sandra Lyngdorf, doktorand och Ingemar Sundquist, svenskt ambassadråd.

Ebbe - the Movie
På Göteborgs filmfestival har dokumentärfilmen om förlagschefen och privatspanaren Ebbe Carlsson premiär. Hur var hans liv? Samtal med producenten Karin af Klintberg och journalisten Jan Mosander.

Berlin, torsdag
Krönika signerad Per Eurenius

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".