1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
4 av 4
Gaza 22 januari 2009 Foto: AP Photo/Hatem Moussa/Scanpix

Bilder från Gaza och ökade inkomstklyftor

Fredag 23 januari


Efter kriget i Gaza
Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén rapporterar direkt från Gaza.

Ökade klassklyftor
Det är nu första löningen sen tredje steget i jobbskatteavdraget. För de som har jobb innebär det mer pengar i plånboken,  men för arbetslösa blir det en annan femma. Kommer klyftorna i samhället i och med detta öka och hur påverkas vårt samhälle av det? Hör Per Schlingman, Moderaternas partisekreterare och Marita Ulvskog, Socialdemokraternas partisekreterare.

Biopremiär
Lukas Moodysson som gjort filmer som Fucking Åmål, Tillsammans och Lilja 4 ever har ikväll premiär på sin första engelskspråkiga internationella storfilm ”Mammut”.


Splittringen av ANC

Sydafrika går en spännande politisk vår till mötes. Det hittills dominerande partiet ANC har för första gången fått konkurrens från ett nystartat svart parti, Cope. I morgon presenteras valprogrammet. Samtal med Margareta Svensson, SR:s korrespondent i Johannesburg.

HBT-frågor i nytt ljus
Idag börjar Göteborgs Filmfestival. En av filmerna handlar om USA:s första gaypolitiker, Harvey Milk, som mördades 1978. Hur är det att vara gay inom svensk politik idag? Reportage av Benedikta Cavallin.

Skolor bombas i Pakistan
Fem skolor har bombats av talibaner under den senaste veckan och flickor förbjuds skolgång. Samtal med Anders Fänge, Afghanistankommittén och Azada Najafi som lämnade sitt hemland på grund av talibanernas våld.

Terror i Indonesien
Indonesien har fått beröm internationellt för hur man lyckats bekämpa terroristnätverket som låg bakom bland annat Bali-bombningen 2002. Åtskilliga terrorister har fängslats, några har avrättats. Ändå finns det dom som varnar för att en krypande radikalisering pågår i världens folkrikaste muslimska land. Reportage av Nils Horner.

Korrespondentkrönika
dag signerad Margareta Svensson, Johannesburg.

CIA-fängelser stängs
Barack Obama har bestämt att förutom Guantanamo, ska också de hemliga CIA-fängelserna runt om i världen stängas. Hör Mattias Gardell som skrivit boken ”Tortyrens återkomst”

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjöholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".