1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Vindkraftsparken Lillgrund i Öresund Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
4 av 4
Bild från Atatra i Beit Lahiya, norra delen av Gazaremsan den 25 jan 2009. Foto: AP Photo/Kevin Frayer

Gaza, havs-el och hotad regnskog

Måndag 26 februari

Skytteldiplomati i Bryssel
Eu:s utrikesministrar träffade Israels utrikesminister i torsdag. På dagordningen stod återuppbyggnaden av Gaza. Och igår kväll var det dags att ta emot den palestinska motsvarande ministern.  EU försöker få en mer aktiv roll. Samtal med Ekots korrespondent Willy Silberstein.

Gaza utredning
FN:s råd för mänskliga rättigheter ska utreda om det begåtts brott mot krigslagarna undet kriget i Gaza. Fredspristagaren Marti Ahtisaari har fått frågan om att leda utredningsarbetet. Men vilka möjligheter har FN:s människorättsråd att utkräva ansvar? Samtal med Göran Melander professor i folkrätt och grundare av Raul Wallenberginstitutet.
Civilbefolkningen i Gaza
Civilvefolkningen led, över 1300 dödades och tusentals skadades, men företrädare för Hamas talar om seger och att israelerna är fega. Vår mellanöstern-korrespondent Cecilia Uddén är i Gaza och har träffat milismän.

Vindkraft i motvind
Det blir ingen ny havsbaserad vindkraft utmed Sveriges kuster, inte med dagens elpriser och dagens ekonomiska stöd. Det menar kraftbolag som har planer på stora vindkraftsparker till havs, planer som därför riskerar att aldrig förverkligas. Reportage av Sven Börjesson.
Hur ska vi komma runt problemen med dyr havsel? Debatt mellan Carl B Hamilton från folkpartiet och Tomas Eneroth från socialdemokraterna.

Hotad regnskog
Regnskogen i sydamerikanska Amazonas hotas allt mer - dels på grund av medveten skövling, men också på grund av att högre temperaturer torkar ut och förvandlar stora områden till öppna savanner. Men i Bolivia försöker man motverka detta genom att satsa på vidsträckta reservat. reportage av Claes Andreasson.

Peking, måndag
Krönika av Hanna Sahlberg.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".