1 av 6
Jörgen Huitfeldt
2 av 6
3 av 6
Patriarken Kirill. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev
4 av 6
Vid St Görans sjukhus, Stockholm. Foto: Björn Larsson Ask/SvD/SCANPIX
5 av 6
Vid förhandlingarna i Djibouti den 25 jan 2009. Foto: AP Photo
6 av 6
Mats Odell. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Förhandlingar om ny president i Somalia och konststudent fejkade sig in på psyket

Onsdag 28 januari

Konstelev spelade psyksjuk
Konstfack är i blåsväder efter att en 35-årig student skrikande och sparkande låta sig läggas in på St Görans psykakut i Stockholm. Men allt var fejk och en del i konststudentens examensarbete. Får man göra så - i konstens namn? Samtal med David Eberhardt, chef på St Görans Psykakut och Mårten Arndtzén från Kulturnytt.

Odell och bankerna
Det har gått tre månader sen regeringen lanserade sitt stabiliseringspaket för de svenska bankerna. En viktig del var det så kallade garantiprogrammet. Trots att regeringen både försökt hota och locka med storbankerna i programmet så har hittills bara en av dem gått med. Samtal med finansmarknadsminister Mats Odell.

Ekonomiskt forum i Davos
En mötesplats för de som har makten och de som har idéerna. Så har det beskrivits - World Economic Forum i Davos - som inleds idag. Samtal med Ekots ekonomiske kommentator Christer Hillbom som ska bevaka mötet.

Hopp i Somalia
Det krigshärjade Somalia kan nu komma att få en stabil politisk lösning. I Djibouti har politiska grupper samlats till förhandlingar, bland annat för att bilda ett utökat parlament och utse en ny president. Samtal med Jöran Bjällerstedt, Sveriges särskilda sändebud i fredsprocessen i Somalia.
Reportage av Margareta Svensson.

TV-kändis blev ny patriark
En ny patriark har valts för den ryska ortodoxa kyrkan. Han heter Kirill och är bland annat känd för sitt tv-program där han talar med tittare om andliga frågor. Samtal med Kristian Gerner, professor i historia och Rysslandskännare.

Möten över generationsgränserna
Yngre och äldre har mycket att lära varandra. Det tycker i alla fall Malmö högskola som startat mentorsverksamheten Näktergalen senior. Där får 24 studenter möta lika många seniorer. Reportage av Natacha López.

Bryssel, onsdag
Krönika signerad Willy Silberstein.
 

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".