1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Bild: Nasa, credit Eric Steig. Handout Nature/Scanpix
4 av 4
Författare: Sam Sundberg och Anders Rydell

Svarta hyreskontrakt och kidnappad svensk

Tisdag 3 februari

Svarta hyreskontrakt
Svart handel med hyreskontrakt sker allt mer öppet med liten risk för att åka fast, enligt Hyresgästföreningen. Vilket moraliskt ansvar har den enskilde och en fastighetsägare? Diskussion mellan Christer Jansson, VD fastighetsägarna Stockholm och Barbro Engman, ordförande för Hyresgästföreningen.

Farc-gerillan
Flera personer släpptes häromdagen av Farc-gerillan i Colombia, men många är fortfarande fångna däribland svensken Roland Larsson. Samtal med Rolands son Tommy Larsson och Sveriges Radios korrespondent Lars Palmgren.

Nedladdning
Om ett par veckor inleds rättegången mot männen bakom fildelningssajten The Pirate Bay. Är den fysiska världen och den digitala världen så olika att de inte kan underordnas samma regler när det gäller upphovsrätt? Samtal med Anders Rydell och Sam Sundberg som skrivit boken ”Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood”.

Ingen pressfrihet
Vietnam är ett av de länder som har den sämsta pressfriheten i världen, enligt Reportrar utan gränser. Hur är det att skriva och rapportera i ett land där regimkritiker riskerar att straffas med tortyr och fängelse? Författaren Duong Thu Huong vet svaret. Reportage från Paris av P1- morgons reporter Anna Dahlqvist.

Klimatnyheter
Uppgifter om Antarktis var inte nya och helt sanna, men blåstes upp stort av flera medier både i Sverige och utomlands. Reportage av Sven Börjesson.
Samtal med Peter Berglez, Örebro Universitet och Susanna Baltscheffsky, Svenska Dagbladet.

Diplomaterna
Just nu pågår en ny teveserie om svenska diplomater. Hur fungerar UD vid en kris? Stämmer verklighetsbilden med den i serien? Samtal med Fredrik Jörgensen, chef för UD:s konsulära enhet och Sven Hirdman, före detta toppdiplomat.

Krönikan
Dagens utrikeskrönika är signerad Ginna Lindberg, Sveriges Radios korrespondent i Washington.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista