1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Foto Hasse Holmberg / SCANPIX
4 av 5
John McCain den 20 januari 2009. Foto:AP Photo/Ron Edmonds
5 av 5
Den svenska journalisten, Dawit Isaak. Foto: Kalle Ahlsén / SCANPIX

LO kritiskt till topparnas löner och afrikansk film i fokus på festival

Onsdag 4 februari

Dawit till sjukhus
Journalisten Dawit Isaak som varit fängslad i Eritrea sen 2001 har förts till sjukhus. Isaak sattes i fängelse efter att han i sin tidskrift publicerat ett brev där eritrianska politiker krävde demokrati och rättvisa. Samtal med Leif Öbrink, ordförande i stödföreningen för att frige Dawit Isaak.
Även samtal med Kjetil Tronvoll, professor i mänskliga rättigheter vid universitetet i Oslo.


De som tjänar mest tjänar alltmer.
Hur mycket får man tjäna som VD för ett företag? Inte så mycket som i dag, anser LO som i dag presenterar sin studie av inkomstutvecklingen i Sverige. Den ekonomiska eliten i landet drar ifrån och lönespridningen ökar, enligt rapporten. Diskusson med Per Bardh, vice ordförande för LO, och Johnny Munkhammar, liberal debattör och tidigare anställd på Svenskt Näringsliv.


John McCain
Den politiska kartan har ritats om i USA. Men vart tog republikanen John McCain vägen? Reportage av Ginna Lindberg, Sveriges Radios korrespondent i Washington.

Mingel bland företagare
Mingel har på senare år blivit en stor trend både i kommuner och inom stora företag. Vad går minglet ut på? Reportage av Benedikta Cavallin.
Samtal med Robert Thorburn, Svenskt Näringsliv i Stockholm.

Sri Lankas självständighet
Idag firas självständighetsdagen från britterna. Samtidigt pågår ett inbördeskrig mellan regeringstrupper och rebellrörelsen de tamilska tigrarna, i 25 år har tamilerna stridit för att få självstyre i norra Sri Lanka. Hur går diskussionerna? Samtal med Sveriges Radios korrespondent Nils Horner från Colombo.

Afrikansk film
Idag börjar den afrikanska filmfestivalen CinemAfrica. Festivalen visar bara filmer av skapare med rötter i Afrika och temat i år är identitet. Samtal med Sandra Olivegren, ordförande för CinemAfricafestivalen och filmregissören Mahamat-Saleh Haroun.

Utrikeskrönikan
Dagens krönika är signerad Cecilia Uddén, Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista