1 av 5
Jörgen Huitfeldt
2 av 5
3 av 5
Kadima:s partiledare Tzipi Livni under gårdagens val i Israel. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill
4 av 5
Bild från Jeeralong West, Australien, den 10 februari 2009. Foto:AP Photo
5 av 5
Fredrik Reinfeldt. Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Kadima framåt i Israel och svindlare i USA

Onsdag 11 februari

Israeliska valet avgjort
I valet i Israel har Gazakriget varit den avgörande frågan för många av väljarna, men resultatet var osäkert in i det sista. Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén kommenterar valresultatet.
Israelerna Ronny Netzer och Stefan Majsels ger sin syn på den nya politiska situationen i Israel.

Att leva med rädsla för bränder
I Australien har 200 människor dött på grund av de våldsamma bränderna och många har förlorat allt är de äger. Ingrid Hillario, som sett sin farm brinna ner, berättar hur det är att leva med brandrisk.

Räntesänkningar väcker oro
Under onsdagen kommer riksbanken med ett nytt räntebesked. Många ekonomer har krävt ytterligare räntesänkningar, medan företagsledare varnar för skenande inflation. Samtal med Cecilia Hermansson, chefsekonom Swedbank.
Världens största finanssvindel
Den amerikanske affärsmannen Bernard Madoff misstänks ha förskingrat 400 miljarder kronor. Hans finansföretag har varit uppbyggt som ett jättestort pyramidspel och superkändisar som Steven Spielberg och Elie Wiesel tillhör dem som förlorat pengar. Samtal med vår New Yorkkorrespondent Daniel Alling.

Ska statsministern ge Guds välsignelse?
I USA avslutas presidentens tal ofta med orden ”God bless America”. Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren tycker att Sveriges statsminister bör följa exemplet och säga ”Gud välsigna Sverige”. Debatt mellan henne och Morgan Johansson, socialdemokrat.
SVT och Ingos begravning
I morgon begravs boxningsvärldsmästaren Ingemar Johansson i Göteborg. Borde Sveriges Television direktsända begravningen? Samtal med Anneli Hultén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Jan Axelsson, programdirektör på Sveriges Television.

Vett och etikett på internet
Säkerheten för minderåriga ska bli bättre på nätet, det kräver EU-länderna i ett nytt avtal med stora nätforum som Youtube och Facebook. I Norge får alla skolelever lära sig hur man uppträder på internet för att inte råka illa ut. Reportage av vår Nordenkorrespondent Christer Fridén.

EU: s ordförandeklubba till Sverige
Om lite mer än fyra månader tar Sverige över EU: s ordförandeskap för andra gången, men förberedelserna redan är i full gång. Vår reporter Inga-Lill Hagberg har träffat dem som ser till att allt ska fungera.

Moskva onsdag morgon
Morgonens utrikeskrönika är signerad vår Rysslandskorrespondent Fredrik Wadström.

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".