1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Wall Street
4 av 4
Vindkraftverk i Sölvesborg.

Oro för uran och kulturens framtid

Torsdag 12 februari

Oro för framtida uranbrytning
Regeringen vill häva förbudet att bygga ny kärnkraft, men frågan är om det öppnar för uranbrytning i Sverige. Miljöpartiet anser att risken för att vi får tillbaka uranbrytningen är större än någonsin. Debatt mellan Per Bolund, riksdagsledamot miljöpartiet och Karin Pilsäter, folkpartist. Kl 7:21.


Oppositionen möter näringsministern

Maud Olofsson tar emot den rödgröna oppositionen för att diskutera energi, syftet är att nå en gemensam uppgörelse om kärnkraften. Men är det en orimlig förhoppning att komma överens? Samtal med Anders Jonsson, politisk kommentator. Kl 7:39.

Vindkraft
Det ska bli svårare för privatpersoner att överklaga vindkraftsbyggen. Idag kommer ett regeringens förslag om att det varken ska krävas bygglov eller detaljplan för att få bygga vindkraftverk och det ska snabba på vindkraftsutbyggnaden. Ingemar Sandström, kommunalråd (C) Nordmaling och Jan Bergstedt, vindkrfatsmotståndare deltar.

Banksektorn
De svenska direktörernas maktmissbruk har likheter med korruption och det blir inte bättre av att statens stöd till banksektorn, man höjer bankerna vinster snarare än hjälper deras kunder. Det skriver flera näringlivsveteraner i en debattartikel i DN idag. En av dem är Thomas Franzén, fd riksgäldsdirektör och vice riksbankschef.


Kulturlivets framtid stakas ut

Idag presenteras den statliga kulturutredningen, som ska föreslå förändringar av kulturlivet i Sverige. Samtal om den på förhand omdebatterade utredningen med Karsten Thurfjell, kulturjournalist på Sveriges Radio. Kl 6:15.


Från uppgång till fall på Wall Street
Efter guldkantade år med bonusar och champagne är stämningen på Wall Street nu hopplös och uppgiven. Vår New York korrespondent Daniel Alling har träffat arbetslösa i finansbranschen. Kl 6:22.

Utbildning i stället för varsel på Scania
Medan många företag varslar personal om uppsägning har Scania valt att gå en annan väg. På det löpande bandet jobbar personalen på förmiddagen och pluggar på eftermiddagen. Reportage av Håkan Widman och samtal med Erik Mellander, ställföreträdande generaldirektör på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering. Kl 6:38.

Peking, torsdag morgon
Utrikeskrönika signerad Hanna Sahlberg, kl 6:27.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".