1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
President Hugo Chavez. AP Photo/Fernando Llano/SCANPIX
4 av 5
Till minne av Ingemar Johansson Foto: Adam Ihse/SCANPIX
5 av 5
Maths O Sundqvist Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR.

Mentorer stöttar arbetslösa och så minns vi boxarlegenden Ingemar Johansson

Fredag 13 februari

Sundqvists bolag på auktion
Investmentbanken Carnegie planerar att auktionera ut finansmannen Maths O Sundqvists holdingbolag Skrindan. Det blev klart efter att Sundqvist och Carnegie inte kunnat komma överens om Sundqvists miljardlån. Hur kommer Maths O Sundqvist agera nu?
 
Varför tänker Carnegie sälja Mats O Sundqvist holdingbolag Skrindan? Samtal med Arne Berggren, vd för Carnegies dotterbolag Valot.

Vem ska styra idrotten
Det blåser kalla vindar mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges olympiska kommitté, SOK. Schismen gäller planerna på att slå ihop SOK och Riksidrottsförbundet. Varför är SOK så emot en sammanslagning med Riksidrottsförbundet? Samtal med Margita Boström, reporter på Ekot.

Ett sista farväl till Ingo
På fredagen begravs boxningslegenden Ingemar ”Ingo” Johansson i Göteborg. Hur kommer vi att minnas honom? Samtal med Pelle Löfving, ordförande för Ingos gamla boxningsklubb och Leif Loket Olsson.
 

Vuxna stöttar unga arbetslösa
I Västerås tar arbetsförmedlingen och näringslivet nu hjälp av yrkeserfarna mentorer för att försöka hjälpa de unga arbetslösa att hitta vägen in på arbetsmarknaden igen. Reportage av Lasse Ekelöf och samtal med Jan Wifstrand, entreprenör och journalist som tagit initiativ till mentorprojektet Avstamp.
 

Venezuela och USA
Hur ska Bushhäcklaren Hugo Chavez hantera USA:s nye president Barack Obama? Reportage av Lars Palmgren.

Turkiet vill få exagent utlämnad
Turkiet vill att Sverige lämnar ut den tidigare agenten Abdulkadir Aygan. Vem är han och varför vill Turkiet få tag i honom? Samtal med Esref Okumus, journalist Expressen och Yavuz Baydar journalist i Turkiet.

Berlin, fredag
Krönika signerad Per Eurenius.
 

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf_watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".