1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
4 av 4
Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX

Ödesdag för SAAB, ansvariga khmerer inför rätta 30 år efter och kamp om prostitutionen i Amsterdam

Tisdag 17 februari

Bilindustrin i kris
I kväll kommer Saab:s ägare, amerikanska General Motors att lägga fram sin räddningsplan inför den amerikanska regeringen. Hur den planen ser ut, kan vara helt avgörande för Saab:s framtid och de tusentals anställda. Samtal med Gert-Inge Andersson, kommunalråd i Trollhättan och Håkan Danielsson, fackrepresentant för ingenjörerna på Saab i Trollhättan.

Fordonsanalytikern Matts Carlsson och Staffan Laestadius, professor i industriell utveckling, på KTH, i samtal om Saab:s framtid.

Paul Åkerlund, Verkstadsklubbens ordförande på Saab i Trollhättan.

Röda Khmerer i rätten
Idag ställs fem ledare för Röda Khmererna inför rätta i FN-tribunalen anklagade för folkmord och brott mot mänskligheten. Samtal med Thomas Hammarberg, som varit särskild representant för FN:s generalsekreterare för mänskliga rättigheter i Kambodja.

Sjukskrivna tvingas söka jobb
Arbetsförmåga är ett centralt begrepp när det gäller bedömningen av vem som har rätt till sjukpenning. Reportage av Agneta Johansson.
 

Samtal med Ruth Mannelqvist, forskare på juridiska institutionen vid Umeå universitet, som hävdar att det saknas en diskussion om vad begreppet arbetsförmåga egentligen är.
 

Sharia införs i Pakistan
Pakistans regering har slutit ett avtal med en militant islamistgrupp om att införa sharialagar i den oroliga Swatdalen, i nordvästra Pakistan. Samtal med Sten Widmalm, statsvetare på Uppsala Universitet.

Kamp mot prostitution och droger
I Amsterdam har ledningen tagit upp kampen mot den öppna prostitutionen och försäljningen av droger i så kallade coffee shops. Men nu kommer en motreaktion från de ekonomiska intressena och en hård juridisk kamp väntar. Reportage av Sveriges Radios korrespondent Willy Silberstein.

Korrespondentkrönika
Krönikan är signerad av Lars Palmgren i Santiago.
 

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Maria Hansson

maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".