1 av 4
Cecilia Strömberg
2 av 4
3 av 4
AP Photo / Giuseppe Gualtieri
4 av 4
Många fick evakueras. Foto: Erik Abel/Scanpix.

Ensamma flyktingbarn lever på gatan

Måndag 2 mars

Storbrand
I Mölndal utanför Göteborg har 200 personer utrymts på grund av en stor brand i ett fyravåningshus på Axgatan. Christian Ohlsson, reporter på SR Göteborg, rapporterar direkt från uppsamlingsplatsen.

Konferens för Gaza
På måndagen samlas politiska ledare från hela världen i Sharm el Sheik i Egypten för en givarkonferens för Gaza. Samtal med biståndsminister Gunilla Carlsson som är på plats i Sharm el Sheik,
Vad är det mest akuta behovet i Gaza just nu? Samtal med Christer Nordahl som arbetar för FN:s organ för palestinska flyktingar.

Ensamkommande barn
Under förra året försvann 100 ensamkommande barn från Migrationsverkets mottagningssystem. Samtidigt gick 5 700 personer över 18 år under jorden av rädsla för att tvingas lämna landet. Alexander från Tadjikistan, som i dag är 18 år, har levt gömd en längre tid. Reportage av Johan Lindahl.

Hör även en diskussion mellan Hans Bratt Hernberg, diakon i Klara Kyrka i Stockholm och Tobias Billström, migrationsminister.


Baylan om dystra siffror
I helgen kom siffror som visar att oppositionens försprång är så gott som utsuddat. Trenden har pågått länge, det stora gapet mellan blocken har minskat sedan i krisen slog till i höstas. Vad ska socialdemokraterna göra för att vända trenden? Samtal med Ibrahim Baylan, nytillträdd partisekretare för Socialdemokraterna.

Turisterna och finanskrisen
Vi ska till Rom, en av Europas största turiststäder, som också känner av lågkonjunkturen. Det kommer färre besökare och de som kommer spenderar mindre pengar.
Reportage av Louise Andrén Meiton.

De stämmer Ryanair
På måndagen startar rättegången mot flygbolaget Ryanair. Rättegången handlar om ett par som i maj 2006 fick sitt flyg inställt på väg hem från semestern i Bryssel. Paret kräver nu ersättning från Ryanair, som vägrar betala. Samtal med Maria Witzell, konsumentvägledare.

Moskvas finansvärld
Fram till i höstas var Moskvas finansvärld en av de mest välbetalda arbetsmarknaderna för fondförvaltare och finansanalytiker. Ryssland försökte först hävda att landet inte berördes av den globala ekonomiska krisen, men numera är det ingen som förnekar att även den ryska ekonomin har dragits med i den negativa utvecklingen. Många inom finansbranschen i Moskva har blivit av med jobbet, och på kort tid har spelreglerna ändrats för en av de senaste årens starkaste tillväxtmarknader.
Reportage av Fredrik Wadström.

New York, måndag morgon
Krönika signerad Daniel Alling

Programledare: Cecilia Strömberg
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".