1 av 2
Lasse Johansson
2 av 2

Grisar plågades på slakteri och ryska diplomater stötta av tevesketch

Grisar kokades levande
På fyra storskaliga slakterier har grisar skållats levande på grund av bristande rutiner vid slakten. Samtal med Björn Dahlén, djurskyddschef på Jordbruksverket och Gunnela Ståhle, LRF:s dotterbolag Svenskt sigill och organisationen Djurskyddet Sverige.

Auktionen stoppad
Det blir ingen offentlig aktion idag på finansmannen Maths O Sundqvists finansimperium, holdingbolaget Skrindan som planerats idag. Sundqvist och Investmentbanken Carnegie har kommit överens om att Carneige tar över Skrindan. Samtal med Mats O Sundqvist och  Olle Zachrison, reporter på Svenska Dabladets Näringsliv och E24.

George Bush föreläser i Calgary
Många har trott att USA:s förre president George W Bush skulle hålla sig borta från rampljuset ett tag men redan idag är han tillbaka som föreläsare. Hur ser förväntningarna ut på expresidenten? Samtal med Daniel Alling, Sveriges Radios korrespondent i New York.

Hur påverkas politikerna i Bryssel
Vems röster har lättast att nå öronen på makthavarna i Bryssel? Reportage av Willy Silberstein, vår korrespondent i Bryssel.

Många kyrkor i allt sämre skick
Svenska kyrkan saknar pengar till reparationer och nu hotas många kyrkor av nedläggning. Redan idag är det flera tusen kyrkobyggnader som bara får ett minimalt underhåll. Reportage av Sven Börjesson och diskussion mellan prästen Boel Hössjer Sundman och Cecilia Magnusson, moderat i kulturutskottet.

Hjälparbetare tvingas lämna Darfur
Inom ett år kräver Sudans president att alla internationella hjälporganisationer ska ha lämnat landet. Samtal med Linda Persliden på Läkare utan Gränser, hon är en av dem som redan tvingats packa väskan och åka hem.

Sketch rör upp känslor hos ryssar
Den svenska schlagerfinalen i SVT i lördags har skapat stor irritation på den ryska ambassaden. I en sketch och ett musikalnummer betitlat ”Tingeling Goes Russia” betraktas innehållet från ryskt håll som ett fördomsfullt påhopp på Ryssland. Reportage av Håkan Widman och samtal med Ronnie Lans, projektledare för melodifestivalen i Sverige.
 

Utrikeskrönikan 
Per Eurenius i Berlin signerar dagens krönika.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".