1 av 4
Pia Fridén
2 av 4
3 av 4
John och Yoko i sängen på Hilton Hotell i Amsterdam 1969 Foto: AP photofile/Scanpix
4 av 4
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

LO kräver tillbaks AMF-ersättning och SD:s Jimmie Åkesson om nolltolerans mot rasism

Måndag 30 mars

LO kräver Elmhagen på miljon belopp
LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin kräver nu tillbaka uppemot 20 miljoner kronor i felaktiga utbetalningar till tidigare VD:n Christer Elmehagen. Beskedet kom efter AMF Pensions styrelsemöte med externa revisorer på söndagskvällen. Vad betyder detta för LO-basens ställning? Samtal med Anders Jonsson, politisk kommentator.

Samtal med LO-basen Wanja Lundby Wedin Bör LO-basen sitta kvar?
Debatt mellan Harry Rantakyrö, ordförande för gruvtolvan i Kiruna och Karin Näsmark, ordförande för LO-distriktet i Mellersta Norrland.
På måndagen presenterar Sveriges chefsorganisation Ledarna en rapport om hur villkoren ser ut för chefer i allmänhet. Hur ser Annika Elias, Ledarnas ordförande, på debatten om höga löner och bonusar?

Sverigedemokraternas dubbla ansikte
Sverigedemokraterna är ett parti med nolltolerans mot rasism, menar partistyrelsen. Men SR Kalibers granskning avslöjar främlingsfientliga åsikter hos flera medlemmar på partiets interna möten.
Reportage av Ola Sandstig och Sanna Klinghoffer.

Vad innebär avslöjandet för bilden av Sverigedemokraterna och deras väljare? Samtal med Anders Sannerstedt, Docent i statsvetenskap vid Lunds Universitet.
Hör även Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson.

Till sängs för freden
I en hel vecka låg det nygifta paret kvar i sängen för att demonstrera för fred. Det har nu gått 40 år sedan John Lennons och Yoko Onos världsberömda ”bed-in for peace”. Reportage av Willy Silberstein som besökt det legendariska hotellrummet där allt skedde och där en stor utställning just avslutats.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Nils Horner i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Programledare: Pia Fridén
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista