1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
President Barack Obama i vita huset den 30mars. Foto:AP Photo/Ron Edmonds
4 av 5
Excel Center i London där G20-mötet kommer hållas. Foto:AP Photo/Kirsty Wigglesworth
5 av 5
Göran Tunhammar, styrelseordförande AMF, fotograferad på AMF kontor i Stockholm på måndagen. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

G20-uppladdning och AMF-skandalen

Tisdag 31 mars

AMF-skandalen
Styrelsen för AMF gav i går den förre vd:n Christer Elmehagen skulden för det stora pensionsavtalet. Varför vill inte styrelsen ta sitt ansvar? Samtal med Göran Tunhammar, ordförande AMF-pension.
Ny bok om islamfobi
”Hatet mot muslimer” heter en ny bok skriven av Andreas Malm. Hur allvarlig är den svenska islamofobin? Samtal med Andreas Malm och Carl Rudbeck, journalist.
G20-uppladdning
G20-mötet på torsdag kommer att möta protester. Hur förbereder sig en demonstrant och en finansman? Samtal med Lasse Karlsson, Attack och Annika Brunne, administrativ chef på Handelsbanken i London.
Hjälp till gängkriminella
Det kan vara svårt att ge upp en kriminell bana och börja ett nytt liv, och i kampen mot den organiserade brottsligheten saknas det idag bra möjligheter att hjälpa den som vill lämna det kriminella gänget. Just nu pågår en regeringsutredning som ska komma fram till hur samhället kan hjälpa avhoppare, och i Göteborg har man redan gått ett steg vidare. Där ska före detta brottslingar i Kris, Kriminellas revansch i samhället, hjälpa unga som vill lämna gängen. Reportage av Andreas Kron.
Samtal med Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm.

Obamas bilpaket
USAs president Barak Obama krävde igår att General Motors och Chrysler tar framme ännu vassare åtgärder för att de ska få ytterligare statligt stöd. Hur måste bilföretagen förändras? Samtal med Martin Sköld, handelshögskolan.

Turismen i Tanzania
Hur kommer världens fattiga länder att drabbas av den globala ekonomiska krisen? Många av länderna i Afrika söder om Sahara till exempel är ju beroende av att sälja råvaror till USA och Europa, som nu inte är lika köpsugna längre i den ekonomiska tillbakagången. I Tanzania, med många klassiska turistmål, har nedgången redan börjat märkas av. Reportage av SR reporter Maria Sjöqvist.


Krönikan
Dagens krönika är signerad Ginna Lindberg, Washington.
Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Helena Sjöholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".