Sexdebut, Pirate Bay och toppmöte

 

Toppmöte för Nord- och Sydamerika
I helgen ska hela den amerikanska kontinenten ha toppmöte i karibiska Trinidad & Tobago. Den gäst som tveklöst har störst förväntningar på sig är USA:s president Barack Obama.
Samtal med Andrés Rivarola, Latinamerika-institutet vid Stockholms universitet, om hur stor betydelse den nya presidenten har för relationen mellan Nord- och Sydamerika.

Valet i Sydafrika
Inför valet i Sydafrika i nästa vecka det är mer än någonsin som står på spel. Många sydafrikaner vet inte längre vad de ska rösta på. En röst på ANC, som är regeringsparti sedan 15 år tillbaka innebär en röst på Jacob Zuma, en presidentkandidat som delar landet så till den grad att ANC har splittrats och att utbrytarpartiet COPE har bildats.
Reportage av Margareta Svensson.

Utrikeskrönikan
Idag signerad av vår nordenkorrespondent Christer Fridén.

Judar vill lämna Malmö
Flera unga judar i Malmö har flyttat från stan efter upprepade hot och trakasserier.
Reportage av Agneta Furvik, som träffat en judisk ung företagare och familjefar som inte känner sig trygg med att visa sitt judiska ursprung.
Diskussion med Malmös socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu och moderata oppositionsrådet Anja Sonesson.

Tillräckligt gammal för sex
Hur gammal bör man vara när man sexdebuterar och är det okej att skriva ut p-piller till en fjortonårig tjej? Diskussionen kring ungdomars sexliv har blossat upp igen efter att en åklagare i Gävle sagt sig vara beredd att åtala alla barnmorskor som skriver ut p-piller till flickor under 15. Diskussion med Elisabeth Sandlund, tidningen Dagen och Pelle Ullholm.

Reporter Magnus Victorin.

Pirate Bay i utländsk media
Idag kommer domen i den uppmärksammade rättegången kring fildelarsajten The Pirate Bay. Den drygt två veckor långa rättegången har fått en enorm uppmärksamhet här i Sverige men hur har intresset varit i andra länder?
Samtal med Karl Ritter på amerikanska nyhetsbyrån AP och Carmen Villar Mir de Berg, spanska tidningen ABC.

Delade pass inom hemtjänsten
Besparingar för Kiruna kommun gör att personalen måste jobba på delade pass inom hemtjänsten. Du börjar kl sju på morgonen och jobbar till 12 sedan några timmars ledigt tills ditt pass börjar igen kl 17 och fortsätter till 21.
Diskussion med kommunals sektionsordförande i Kiruna, Mary Poromaa och Kenneth Nilsson ordförande i socialnämnden.

Pirate Bay på museum
Idag väntas domen mot The Pirate Bay. Samtidigt öppnar en utställning på Tekniska museet i Stockholm där en av dataservrarna, alltså huvuddatorerna från The Pirate Bay visas upp.
På plats finns vår reporter Karin Wirenhed, som talar med intendenten Nils Olander och Håkan Lagher, kultur- och nöjesjournalist.

Programledare: Lasse Johansson 

Producent: Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se