1 av 4
2 av 4
Camilla Kvartoft
3 av 4
Demonstranter håller upp en banner mot rasism i Genève. Foto:Anja Niedringhaus/Scanpix.
4 av 4
Kinesisk bröllopsfotograf i arbete. Foto: Peng Jie / Hanna Sahlberg - SR.

Rasismkonferens, vårdnadstvister och antivåldskampanj.

Diplomatbråk inför FN:s rasismkonferens
Idag inleds FN:s konferens om rasism och främlingsfientlighet i Genève i Schweiz. Men konferensen är starkt ifrågasatt trots att ämnet anses angeläget och viktigt, och flera länder vägrar delta.
Samtal med Daniel Alling, USA-korrespondent.
EU-länderna har svårt att komma överens om en gemensam hållning. Samtal med vår Brysselkorrespondent, Willy Silberstein.

Stor kampanj ska stävja ungdomsvåld
Presentation av en av dom största antivåldssatsningarna som någonsin gjorts i Sverige. ”Akta huvudet” - ska med hjälp av bland annat en film, böcker och temadagar få unga människor att förstå konsekvensen av att slåss.
Reportage av Anna Dahlqvist.
Samtal med Pelle Wistén, projektledare.

Problem när skilda föräldrar byter bostadsort 
En enkätundersökning som SR:s Kaliber har gjort visar att nio av tio familjerätter i landets kommuner känner igen problematiken med att en skild förälder som har gemensam vårdnad om barnen flyttar iväg till en annan ort och ta med sig barnen utan den andre förälderns medgivande.
Debatt mellan Michael Alonzo, ombud i vårdnadstvister och Cecilia Widegren moderat i Socialutskottet.

Troligt ja till samkönade äktenskap i Svenska kyrkan
En tydlig majoritet av de politiker som sitter i de tretton stiften säger tvärtemot sina biskopar ja till att Svenska kyrkan ska behålla vigselrätten och därmed viga homosexuella. Samtal mellan Thomas Söderberg, biskop i Västerås stift och Hans-Erik Nordin, biskop i Strängnäs stift.

Återuppbyggnad efter jordbävning i Kina

Snart ett år efter den förödande jordbävningen i Kinas Sichuan-provins fungerar många grundläggande saker igen. Barnen går i skolan, i barackstäderna finns el och rinnande vatten och på många ställen är återuppbyggnaden i full gång. Reportage av Hanna Sahlberg, Kinakorrespondent.

Nya medlemmar strömmar till Piratpartiet
Domen mot The Pirate Bay har fått unga fildelare att demonstrera i helgen. Både i den fysiska världen och på nätet där medlemmarna strömmat till Piratpartiet.
Samtal med Rickard Falkvinge, Piratpartiet och Christoffer Fjellner, (M) EU-parlamentsledamot.

Korrespondentkrönika
Dagens utrikeskrönika är signerad, Per Eurenius, Berlin.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".