1 av 4
2 av 4
3 av 4
Lasse Johansson
4 av 4
The pirate bay. Foto Marcus Frånberg

Krav på ny Pirate Bayrättegång och storförlust för Swedbank

Pirate Baydomen
Domaren i den uppmärksammade Pirate Bayrättegången har kopplingar till flera personer som företrädde film och skivbolagen i målet. Det visar en granskning som P3 nyheter har gjort.
Hur stort problem är det?
Samtal med Eric Bylander, lektor i processrätt Göteborgs universitet och Thed Adelswärd, ordförande Sveriges domareförbund 07.21.
Hur ser parterna på kritiken?
Samtal med Peter Ahltin, advokat som företräder Pirate Bay och Peter Danowsky som företräder flera av skivbolagen 08.15.

Swedbanks storförlust
Swedbank gjorde en förlust på 3,4 miljarder kronor det första kvartalet i år.
Hur allvarligt är läget för banken?
Samtal med Rodney Alfvén, analyschef på Cheuvreux Nordic.

Golf före äldrevård
Får en kommun att låna ut en miljon kronor till en golfklubb som gått i konkurs, samtidigt som man planerar att dra in tjänster i äldreomsorgen? Just detta är frågan som diskuteras i Bjurholm i Västerbotten. Reportage av Agneta Johansson. 6.45

Somaliastöd
Piratproblemet i Somalia beror till stor del på laglösheten i landet. Idag hålls en internationell givarkonferens i Bryssel med målet att stärka Somalias försvars- och säkerhetssituation.
Samtal med Marika Fahlén, särskild rådgivare för Afrikas horn vid Utrikesdepartementet. 6.38.

Valet i Indien
Indiska politker tävlar om de fattigas röster ute på landsbygden.
Idag är det val i den största delstaten i Indien. Många sätter sitt hopp till politikern Mayawati Kumari, som själv är lågkastig. Vår korrespondent Nils Horner redogör för kampen om kasterna och hur kastsystemet förändras. 6.15

Utrikeskrönika
Krönikan görs idag av Maria Eksedler i London.

Hemlösa i Washington
I USA ökar antalet hemlösa i den ekonomiska krisens spår. Reportage av Ginna Lindberg, radions korrespondent i Washington 06.21.

Blodigt i Sri Lanka
I Sri Lanka har tidsfristen gått ut för gerillan, de tamilska tigrarna, och nu finns det stor risk för blodbad när civilbefolkningen blir mänskliga sköldar mellan gerillan och regeringen. Ulf Henricsson, fd chef för den nordiska övervakningskommissionen i Sri Lanka analyserar läget. 7.39

Bonnier och makten
Efter tv-skildringen av familjen Wallenberg är det nu dags för filmaren Gregor Nowinskis dokumentärserie om familjen Bonnier. Gemensamt för båda familjerna är att de inte vill bli förknippade med makt. Gregor Nowinski berättar insikter från sitt arbete. 8.15

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".