1 av 5
2 av 5
Camilla Kvartoft
3 av 5
En riktig klassiker - bacon & cheeseburgare.
4 av 5
5 av 5
Konstfack

Alkohol och våld, konstfack i fokus, fettets farlighet

med Camilla Kvartoft

Konstfack i fokus
Det har varit mycket diskussion om kontroversiella konstverk av elever på Konstfack på sistone. Nu anlitar skolan jurister för att granska konststudenternas verk innan de ställs ut. Disksusion mellan Ivar Björkman, rektor på Konstfack och Jan Åman, skribent bl a.

Fettets ofarlighet
Nya rön om att inte ens det mättade fettet är farligt att äta, lanseras av Fredrik Nyström, läkare och professor i internmedicin vid Linköpings universitet. Frågan är dock inte okontroversiell och debatteras med Stephan Rössner, läkare och fetmaexpert vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Alkohol och våld
Över hälften av alla som dömts till livstids fängelse de senaste 40 åren har varit alkoholister eller missbrukare av andra droger. Men när våldsdåden ska förklaras glöms alkoholen oftast bort. Ett sånt fall är det grymma mordet på 14-årige John Hron. Han mördades vid Ingetorpssjön utanför Kode, norr om Göteborg i augusti 1995 av fyra skinnskallar, och vi har träffat en av dom - Daniel. Reportage av Anders Holmberg och Jörgen Huitfeldt.
Samtal med Ulf Jonsson, klient-och säkerhetschef inom kriminalvården.

Val på Island
På lördag är det val till Alltinget på Island. Och det är en hårt prövad befolkning som nu ska välja sina politiker. Samtal med Gunnar Hólmsteinn, statsvetare och frilansjournalist i Reykjavik.
Hur svår är den ekonomiska krisen på Island? Samtal med Mats Josefsson, ekonom som hjälper den isländska regeringen med krisen.

Volvos kvartalsrapport
Under morgonen kommer Volvo med sin kvartalsrapport. Samtal med Johan Trockmé, chef för aktieanalys på Nordea.

Utrikeskrönika
Idag kommer krönikan från Sten Sjöström.

Programledare Camilla Kvartoft
Producent: Marie-Jeanette Löfgren

marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".