1 av 4
2 av 4
P1 Morgon Maria Ridderstedt Foto: Micke Grönberg/SR
3 av 4
Svininfluensa i Mexico. AP Photo/SCANPIX/Miguel Tovar
4 av 4
Foto: Björn Larsson Rosvall/EXPONERA/SCANPIX

Fusk med köttmärkning

Märkningsfusk
Kött i butik som har ett färskt förpackningsdatum kan i själva verket vara flera dagar gammalt, det visar Ekots granskning. Samtal med Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm och Åke Rutergård, vd för Kött och Charkföretagens branschorganisation.
 

Svininfluensan kartläggs
I Mexiko har 81 personer troligen dött av influensaviruset som också spridit sig till USA och Kanada. Även i Nya Zeeland och Spanien har misstänkta fall påträffats. I Mexico har evenemang ställts in och skolor håller stängt. Samtal med Anders Nordström och universitetsläraren Marianne Åkerberg Ákila som båda bor i Mexiko City.

Nu väntar ett digert arbete för myndigheter världen över att försöka spåra smittan. En som vet vad som väntar är Inger Andersson von Rosen på Socialstyrelsen som var på plats i Turkiet 2006 under ett utbrott av fågelinfluensa där.

Säkerhet inom dykningen
I fjol dog fem personer i samband med sportdykning i Sverige. Nu försöker branschen öka säkerheten. Reportage av Andreas Kron och samtal med Olle Olsson från dykorganisationen Padi och Maria Lindstedt på Konsumentverket.
  

Våldsbrott begås ofta av berusade
Åtta av tio våldsbrott begås av en alkoholberusad person. Det visar en granskning av P1-programmet Kaliber. Vilket ansvar har de som ser till att vi har tillgång på alkohol? Debatt mellan Benny Haag, skådespelare, författare och nykter alkoholist och Cecilia Giertta, vd Svenska Bryggeriföreningen.
 

Stulna barn
Under det kaos som rådde under inbördeskriget i El Salvador på 80-talet så skildes många barn från sina föräldrar och blev bortadopterade mot föräldrarnas vilja. Men i flera fall där föräldrar lyckas spåra upp sina barn uppstår ofta en vänskaplig relation mellan de riktiga föräldrarna och fosterföräldrarna. Reportage av Lars Palmgren.

Utrikeskrönikan
Utrikeskrönika av Ginna Lindberg.


Programledare: Maria Ridderstedt
Producent: Maria Hansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".