1 av 4
2 av 4
Maria Ridderstedt.
3 av 4
Foto: Helén Palmqvist Novik
4 av 4
100 dagar vid makten. Foto: Gerald Herbert/Scanpix

IP-nummer raderas av leverantörerna

Fortsatt svårt för Ipred
Tele 2 är den senaste i raden av internetleverantörer som meddelat att man ska förstöra uppgifter som kan visa vem som ägnat sig åt olaglig nedladdning. Hur bra är det? Debatt mellan Tele 2:s Sverige-vd Niclas Palmstierna och advokat Peter Danowsky.

Femteklassare leker brandutredare
I snitt brinner det mer än en gång om dagen i svenska skolor. Men i Göteborg har antalet bränder i skolor minskat de senaste två åren och i Borås får femteklassarna leka utredare av anlagda bränder.
Reportage av Helén Palmqvist Novik.

Samtal med Pernilla Alsterlind på räddningstjänsten i Storgöteborg och Glenn Borgkvist på räddningstjänsten i Helsingborg.

Pandemin och krisen
Igår sjönk resebolagens aktier på börsen medan flera läkemedelsbolag steg på grund av svininfluensan.
Hur påverkar risken för en  världsekonomin? Samtal med handelsminister Ewa Björling.

Obamas 100:ade dag som USA:s president
Idag har det gått 100 dagar sen Barack Obama tog över presidentämbetet i USA. Har han uppfyllt de högt ställda förväntningarna? Samtal med Martin Gelin, författare och Hans Bergström, tidigare chefredaktör Dagens Nyheter.

Möte utan Bildt i Sri Lanka
Idag skulle Carl Bildt ha varit på besök i Sri Lanka. Men det blev nej för den svenska utrikesministern och nu får hans franska och brittiska kolleger åka utan honom. EU säger att Sri Lanka begått ett ”gravt misstag”. Och Sverige kallade omedelbart hem ambassadören från Sri Lanka. Vad kan uppnås på mötet? Samtal med radions Asienkorrespondent Nils Horner.

Utbrett läkemedelsmissbruk i Gaza
Minst 30 procent av de unga männen i Gaza missbrukar Tramadol – ett smärtstillande läkemedel.  Reportage av Ekots Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.
 

Utrikeskrönikan
idag signerad Hanna Sahlberg, Peking.

Programledare: Maria Ridderstedt
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".