Kampen mot talibanerna i Pakistan och falsk kristdemokratisk blogg

Fredag 8 maj

Stresstest av banker i USA
Testerna av de amerikanska storbankerna visar att det krävs cirka 600 miljarder kronor i extra kapital för bankerna. Av de 19 granskade största bankerna saknar tio tillräckliga reserver. Samtal med Anders Åslund, professor i internationell ekonomi vid Georgetown University i Washington.

Nya strider i Pakistan driver människor på flykt
Situationen i pakistanska Swatdalen förvärras efter att vapenvilan mellan regeringen och talibangrupper har brutit samman. Samtal med Max Babri, psykolog i Lahore och Anna-Karin Eneström, UD:s sändebud för Pakistan och Afghanistan.
 

Jakt på mjältbrandssmitta i Halland
En av Sveriges mest omfattande saneringar pågår just nu i Veddige i Halland, där 13 djur hade smittats av den oerhört farliga sjukdomen mjältbrand. Under ett enormt säkerhetspådrag tvättas och bränns delar av gården. För lantbrukaren Hans Vendelstrand har hela livet vänts upp och ner. Reportage av Daniel Rundqvist.
 
Samtal med Bengt Larsson smittskyddschef på Jordbruksverket.

Påven på rundresa i Mellanöstern
På fredagen börjar påven Benedictus sitt besök i Mellanöstern, den kanske känsligaste resan han hittills gjort. Samtal med Cecilia Uddén, vår Mellanösternkorrespondent.

Falska kristdemokrater bloggar
Bloggen ”Sanningen måste fram” sägs vara skriven av kristdemokrater och bloggen påstås företräda äkta kristdemokratisk politik. Problemet är bara att bloggen är fejk. Reportage av Malin Olofsson. Samtal med Emmanuel Karlsten, webredaktör på den kristna tidningen Dagen.

Riga, fredag morgon
Krönika signerad Christer Fridén.
 

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se