Anna Odell om sitt kritiserade verk

Omstridd vårutställning
Aldrig förr har debatten kring en elevutsällning på Konstfack varit mer högljudd. I fokus står Anna Odells verk, där hon spelade psyksjuk. Verket har både polisanmälts och gett ett allmänt ifrågasättande av hela Konstfack. Håkan Widman rapporterar direkt från utställningen.

Samtal med konstnären Anna Odell.

Demjanjuk
Just nu är den misstänkte krigsförbrytaren John Demjanjuk, slutligen på väg från USA till Tyskland, där han ska ställas inför rätta. Den 89-årige Demjanjuk åtalas för medhjälp till mord på koncentrationslägerfångar. Johan Dietsch, historiker vid lunds universitet medverkar.

Konsten att överleva krisen
Underleverantörer som har flera kunder klarar sig bättre än andra i lågkonjunkturen. Inte minst när storföretagen drar ned på kostnaderna. En av de företag som klarat sig relativt bra hittills är Bäckströms Mekaniska i Hofors. Och det tack vare en tidigare kris på 90-talet som tvingade VD:n Börje Andersson att omorganisera företaget helt. Reportage av Jenny Sanner Roosqvist.

Kina
Diplomater på kinesiska ambassaden i Stockholm har försökt att påverka både svenska politiker och tjänstemän för att få en enskild asylsökande utlämnad. Det handlar om, som vi hörde i nyheterna om den kinesiske uiguren Adel Hakimjan, som beviljats asyl här. Elisabeth Löfgren från svenska Amnesty medverkar.

Bakslag för kvinnors rättigheter
Idag presenteras en rapport om kvinnors rättigheter för jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. I rapporten, som 80 mänskliga rättighetsorganisationer står bakom, hävdas att det gått bakåt för kvinnors rättigheter de senaste tre åren i Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Reportage av Kajsa Norell.

Livet efter uppsägning
Många har förlorat jobbet i kölvattnet av den globala krisen. Reportage av Håkan Widman, hur man ska ta sig vidare när man blivit av med arbetet. Samtal med Ann-Sofie Sjöberg, informationschef på Trygghetsrådet.

Utrikeskrönikan
Korrespondentkrönika signerad Ginna Lindberg 20090512.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista