Fokus på Miljöpartiet inför EU-valet

Sture Bergwall alias Thomas Quick 
Seriemördaren Thomas Quick tog för ett halvår sedan tillbaka sina erkännanden för de 8 mord han dömts för, och nu har en resningsansökan för det första mordet lämnats in till Svea hovrätt. Idag släpps boken, "Thomas Quick är död". Den är skriven av Sture Bergwall, som Thomas Quick numera heter. Intervju med honom.
Samtal med Gubb-Jan Stigsson, kriminalreporter på Dalademokraten som i många år skrivit om fallet Quick.

Fokus på Miljöpartiet inför EU-valet
Idag trappar vi upp bevakningen inför EU-valet. För första gången går Miljöpartiet till EU-val på skärpta miljökrav. Tidigare har partiets valmanifest toppats av vallöftet "att Sverige ska lämna EU". Själva EU-medlemskapets vara eller icke vara har tidigare överskuggat alla EU-valrörelser för miljöpartiet. Reportage av Mari Forssblad.

Miljöpartiets EU-parlamentariker Carl Schlyter, utfrågas av Camilla Kvartoft. Webb-TV mms://wm-live.sr.se/SR-Evenemang
.
Ledarskribenterna Lotta Gröning och Johan Hammarqvist kommenterar.

Burma på agendan
En av huvudpunkterna vid toppmötet mellan Europas och Asiens ledare i Hanoi är Burma. Under morgonen träffar Sveriges Utrikesminister Carl Bildt Burmas utrikesminister. Samtal med burmakännaren, Martin Gemzell, om vilken vilken makt EU har att påverka juntan i Burma.

Samtal med utrikesminister Carl Bildt.

Mord på barn i Guatemala
Guatemala, ett av världens värsta länder när det kommer till mord på barn. SIDA stödjer Guatemala med 58 miljoner kronor i ett försök att minska att barn drabbas av våld. Samtal med Åsa Wallton, chef för SIDA i Guatemala.

Berlin, torsdag
Utrikeskrönika signerad Per Eurenius.

Programledare: Maria Ridderstedt

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se