Danska grisar i Polen och Vänsterpartiet synas inför EU-valet

Expansivt lantbruk
Danska grisproducenter föder upp svin i Polen. Polacker är missnöjda med stanken i och kring anläggningarna. Reportage av Malin Olofsson.

Expanderat lantbruk får också konsekvenser i andra delar av världen, vilka då? Samtal med Erik Fahlbeck, forskare i lantbruksekonomi, Sveriges lantbruksuniversitet. Hur är situationen i Sverige?

Samtal med Daniel Öhman, reporter på Ekot som granskat svinbranchen.

Sverige ut ur EU
Vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som kräver att Sverige lämnar EU. I vår granskning av partierna inför EU-valet har nu turen kommit till Vänsterpartiet och dess kandidat Eva-Britt Svensson.

Barbro Hedvall, ledarskribent på Dagens Nyheter och Aron Etzler, chefredaktör Flamman, kommenterar utfrågningen.

Vi följer dessutom, i reportagets form, med partiledaren Lars Ohly på valturne i Göteborg. Reporter Margit Silberstein.

Stort förtroende med svagt intresse
Rumänerna är positivt inställda till EU, men intresset för det stundande Europa-valet är klent. Reportage av Willy Silberstein.

Talibaner på frammarsch
I Pakistan fortsätter striderna i Swatdalen mellan talibanerna och armén. Nästan två miljoner människor har flytt och situationen för de kvarvarande civila blir allt mer pressad. Nils Horner, Sveriges Radios Asienkorrespondent rapporterar från området.

 

Moskva, torsdag
Utrikeskrönika signerad Fredrik Wadström.

Programledare Cecilia Strömberg

Producent Helena Sjöholm

helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista