GM och Folkpartiet

GM i Detroit

Vilka är reaktionerna i bilstaden dagen efter General Motors besked och hur har Detroit förändrats under de senaste decennierna? Samtal med Lennart Johansson, generalkonsul i Detroit och Pontus Söderström, boende i Detroit.

Hur kan en rekonstruktion av företagskolossen gå till? Påverkar rekonstruktionen av GM Saab?Samtal med Guy Lofalk, Saabs rekonstruktör och Mikael Kubu, jurist.
 

Utfrågning av Folkpartiet

Idag frågas Folkpartiets förstanamn till Europaparlamentet, Marit Paulsen, ut i P1-morgon.

Olle Schmidt har bra närvaro i parlamentet med drygt 92 procent, och han har engagerat sig i många olika frågor. Men vilka var Folkpartiets största frågor i valrörelsen 2004? Jo, partiet gick till val på bättre miljösamarbete och för ett europeiskt FBI. Bort med de dyra jordbrukssubventionerna var en annan paroll. Den nuvarande EU-ministern Cecilia Malmström var då kandidat till Europaparlamentet. Reporter Ci Holmgren.

Utfrågningen analyseras och kommenteras av ledarskribenterna Anna-Klara Bratt, ledarskribent på Arbetaren och Maria Abrahamsson, SVD.

Inget ljus på Piratpartiet

Piratpartiet ligger i de senaste opinionsundersökningarna över 4%-gränsen, men Sveriges Radio har beslutat att inte granska Piratpartiet eller ge de något utrymme i utfrågningarna inför Europaparlamentsvalet. Samtal med Staffan Sillén, chef på Ekot och Linda Berg, statsvetare.

Brasilianskt familjestöd

Lula da Silvas största framgång som Brasiliens president har varit kampen mot fattigdomen. Fortfarande är Brasilien ett av världens mest ojämlika samhällen. Men allt fler fattiga börjar känna att livet är på väg att bli bättre. Avgörande för den förändringen är ett massivt socialt biståndsprojekt kallat bolsa de familia - familjebörsen. Reportage av Lars Palmgren.

Utrikeskrönika

Krönikan kommer idag från Nils Horner i Afghanistan.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Eva Milger Björk
eva.milger-bjork@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista