1 av 2
P1 Morgon Maria Ridderstedt Foto: Micke Grönberg/SR
2 av 2
Marita Ulvskog (S). Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Kritiserad Natoövning, Brown i blåsväder och Socialdemokraterna i Eu-valet

Public Service utredningen
Nu  är regeringens Public Service proposition färdigmejslad. Sveriges Radio och Sveriges Television får höjda anslag nästa år. Normalt sett räknas anslaget upp med två procent per år, men 2010 höjs det med tre procent. Mats Svegfors, VD för Sveriges Radio medverkar.

Stort stöd för Berlusconi
I Italien ser partierna bakom premiärminister Silvio Berlusconi ut att stärka sin positioner i valet till Europaparlamentet. Stödet för regeringen är stabilt, oppositionen är splittrad och många tänker inte rösta. Reportage av Stefan Winiger som besökt Rom dagarna före valet.

Fokus på Socialdemokraterna inför EU-valet
Socialdemokraterna gick till val på löften om fler jobb och ökad rättvisa i det förra EU-parlamentsvalet för fem år sen. Den här gången är det samma paroller men med större betoning på fler jobb. Det är Mona Sahlins första val som partiledare och hon inledde valupptakten på Medborgarplatsen i Stockholm. Reportage av Erik Ridderstolpe.

Socialdemokraternas Eu-parlamentariker Marita Ulvskog utfrågas av Camilla Kvartoft.

Herman Melzer, Ekots Eu-reporter, Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan och Göran Greider chefredaktör på Dalademokraten kommenterar.

Labour och Gordon Brown i blåsväder
I går avgick den brittiska kommunministern Hazel Blears efter skandalen kring de brittiska politikernas stora kostnadsersättningar. I morgon hålls lokala val i England som förutspås bli ett katastrofval för regerinspartiet Labour. Och nu höjs allt fler röster med krav på premiärminister Gordon Brown avgång. Samtal med Martin Linton parlametsledamot för regeringspartiet Labour och Sveriges Radios Londonkorrespondent Maria Eksedler.


Natoövningar på svensk mark
Stridsflygövningen Loyal Arrow ska hållas i norra Sverige från och med nästa vecka- det är en av de största natoövningarna någonsin på svensk mark med närmare 2000 soldater och tio länder inblandade. Miljöpartiet och vänsterpartiet har protesterat och tycker att Sverige borde ställa in övningen. Reportage av Agneta Johansson.

Debatt mellan Allan Widman, folkpartist i försvarsutskottet och Hans Linde, vänsterpartist i utrikesutskottet.

Lettlands stigande räntor
Räntorna stiger dramatiskt i Lettland och stadiga rykten om att landet ska devalvera sin valuta, har dragit med sig kronan neråt. Igår föll kronan mot både dollarn och euron. Torbjörn Becker, chef på Östekonomiska institutet vid handelshögskolan i Stockholm medverkar.

Utrikeskrönika
Krönikan signerad Margareta Svensson.

Programledare Maria Ridderstedt
Producent: Eva Milger Björk
eva.milger-bjork@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".