1 av 2
Li Hellström
2 av 2
Foto: Daniel Öhman/SR.

Saab på väg att säljas. Kritiserat danskt kött forfarande lockvara.

Koenigsegg kan vara Saabs köpare
Enligt vad källor uppger för Ekot är budgivningen på Saab Automobile nu i praktiken klar och det är den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg som kan komma att bli SAAB Automobiles nye ägare. Samtal med Stefan Lövgren ekonomi- och fordonsreporter på Göteborgsposten.

Hör Jens Möllers reportage utanför SAAB i Trollhättan.

Samtal med Mikael Vickelgren, lektor vid högskolan i Skövde och specialiserad på fordonsindustrin.

Kritiserat kött i butikshyllorna
Missförhållanden inom den danska grisnäringen har fått flera svenska kommuner att sluta köpa griskött från Danmark. Men precis som förr fortsätter livsmedelskedjorna att fylla butikshyllorna med billigt danskt kött. Reportage av Malin Olofsson och Daniel Öhman.

Är lagstiftning eller konsumentmakt bästa vägen till bättre djurhållning? Debatt mellan Jens Holm, vänsterpartiets EU-parlamentariker och och Klas Västerteg, centerpartistisk riksdagsledamot.

Historiskt val i Iran idag
På morgonen öppnar vallokalerna då Irans befolkning ska välja ny president. Blir det ett maktskifte eller får den konservative och hårdföre Mahmoud Ahmadinejad sitta kvar? Mellanösternkorrespondenten Cecilia Uddén, rapporterar på plats i Teheran.

IKEA i konstens finrum
I morgon lördag öppnar möbeljätten IKEA en designutställning om sig själva på Liljevalchs Konsthall. IKEA har bekostat utställningen och det har lett till kritik. Debatt mellan Svenska Dagbladets kulturchef Stefan Eklund och Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs Konsthall.

Konkurrens på järnvägsspåren
Idag debatteras ett nytt förslag i riksdagen som redan från första juli kan innebära att nya tågbolag börjar konkurrera med SJ om persontrafiken på helgerna. Vad får det för konsekvenser? Debatt mellan miljöpartisten Karin Svensson-Smith och moderaten Jan-Evert Rådhström.

Utrikeskrönika
Dagens utrikeskrönika kommer från Willy Silberstein i Bryssel.

Programledare: Li Hellström
Producent: Daniel Värjö
daniel.varjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".