Protester i Iran, Israel öppnar för palestinsk stat och samma gamla betyg

Protester efter val i Iran
Fredagens presidentval i Iran har följts av våldsamma protester från utmanaren Mir Hossein Mousavis anhängare. Sittande presidenten Mahmoud Ahmadinejad utropades som klar segrare och Mousavi anklagar honom för valfusk och kräver att valet ogiltigförklaras.
Samtal med Rouzbeh Parsi, historiker med Iran som specialområde vid Lunds universitet.

Sidel Wold, mellanösternkorrespondent för NRK, rapporterar direkt från Iran och samtal med Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistoria vid Umeå Universitet.

Sydossetien byggs upp igen
Efter kriget i den georgiska utbrytarrepubliken Sydossetien förra sommaren försöker nu sydossetiska och ryska myndigheter att bygga upp det som förstörts.
Reportage av Fredrik Wadström.

Samma gamla betyg
När regeringen under måndagen presenterar sitt förslag till ny skollag väljer den att inte ha med frågan om elevernas rätt att överklaga sina betyg. Betygsfrågan ska i stället utredas vidare. Anna-Karin Sivbergs reportage från Gångsätra Gymnasium på Lidingö, där eleverna försöker påverka sina betyg.

Rätt eller fel att inte ha med frågan i skollagsförslaget?
Debatt mellan Marie Granlund, socialdemokrat och vice ordförande i utbildningsutskottet, och Christer Nylander, folkpartist i samma utskott.


Öppning för tvåstatslösning
Israel går med på en palestinsk stat, men på vissa villkor. Det sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu under söndagens linjetal. Vilka är villkoren och vilken roll har Barack Obama spelat?
Samtal med statsvetaren Isabelle Schirenbeck.

Föräldralösa flyktingbarn
Snart en månad har gått sedan den tamilska gerillan gav upp på Sri Lanka. Under konflikten fördrevs många barn från sina hem och många förlorade sina föräldrar. Trots att Sri Lankas regering fortfarande inte låter hjälporganisationer arbeta fritt i flyktinglägren har SOS-Barnbyar nu fått tillstånd att bygga ett tillfälligt läger för hemlösa barn.
Nils Eriksson har pratat med Divakar Ratnadurai från SOS-barnbyar i Sri Lanka.
Samtal med Kent Härstedt, riksdagsledamot (S), som nyligen besökt ett flyktingläger på Sri Lanka och Guhn Godani, psykoterapeut på Rädda Barnens mottagning för traumatiserade flyktingbarn.

Hur ska antalet aborter minska?
Regeringens utredare föreslår att skolan ska dela ut gratis kondomer och dagenefterpiller.
Samtal med Anders Milton, regeringens utredare och Tanja Tydén, barnmorska och professor i sexuell och reproduktiv hälsa.

Utrikeskrönika singerad Lars Palmgren

Programledare: Anna Hernek

Producent: Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se