Bönder på krigsstigen mot vildsvin och hur kan Koenigsegg rädda Saab?

Kan Koenigsegg Group rädda Saab?
Har de nya ägarna tillräckligt med pengar och kommer de att kunna få fram nya storsäljare? Samtal med Robert Collin, motorjournalist på Aftonbladet och Matts Carlsson, fordonsanalytiker på Göteborg Management Institute.

Vildsvin plågar svenska bönder
Vildsvinsstammen ökar explosionsartat i Sverige. Lantbrukarnas riksförbund (LRF) tog nyligen beslut om att verka för en kraftig minskning av antalet vildsvin, eftersom djuren ställer till stora problem för bönderna genom att böka upp åkrar och förstöra skördar.  Reportage av Sven Börjesson. Samtal med Daniel Ligné, svenska Jägareförbundet och Thomas Magnusson, LRF:s förbundsstyrelse.

Dataspel för vuxna skapar problem i Japan
I takt med att födelsetalen sjunker i Japan börjar vuxna bli en allt intressantare marknad för speltillverkarna. I Japan ser man numera nästan lika många vuxna som barn använda bärbara spelkonsoler. Men med de vuxna spelarna kommer också de vuxna problemen. I höstas greps en japansk kvinna för dataintrång sedan hon raderat sin virtuelle ex-make från ett rollspel online. Reportage av Jon Thunkvist, journalist i Japan.

Vem styr Iran?
Protesterna fortsätter i Iran, demonstranterna kräver att presidentvalet görs om. På tisdagen kom beskedet att det mäktiga religiösa Väktarrådet gått med på att räkna om vissa av rösterna, men frågan är hur maktspelet mellan religiösa och mer reformvänliga krafter ser ut. Samtal med David Thurfjell, religionshistoriker vid Södertörns högskola. Samtal med Mehri Zare och utrikesminister Carl Bildt.

Hur trovärdiga är våra politiker?
Klockan nio börjar partiledardebatten i riksdagen. För första gången kommer en expertpanel att livegranska diskussionen. Håller partiledarna sina tidigare löften, säger de något felaktigt och hur goda är deras kunskaper i olika sakfrågor? Samtal med Karin Pettersson, chefredaktör på tidningen Fokus, som ligger bakom denna granskning.

Ofredande
Gårdagens omröstning om effektökningen i svenska kärnkraftverk slutade oväntat, åtminstone för den fd miljöpartistiska riksdagsledamoten Ewa Larssons del. Hon greps nämligen för ofredande. Vi har med oss Ewa Larsson.

Hotade åklagare
Åklagare är den grupp inom rättsväsendet som är mest utsatta för hot och trakasserier. Var fjärde åklagare som deltagit i en undersökning från Brottsförebyggandet rådet, säger att de drabbats av hot, trakasserier, våld eller skadegörelse som syftat till att påverka deras arbete. Niklas Lagrell, ordförande i åklagarsektionen i fackförbundet Jusek medverkar.

Utrikeskrönika
Dagens utrikeskrönika kommer från Maria Eksedler i Belfast.

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se