Obama och Medvedev möts i Moskva

Obama & Medvedev/AP Photo/Mikhail Metzel/SCANPIX Obama och Medvedev
Idag möter USA:s president Barak Obama, Rysslands president Dimitri Medvedev i Moskva. Efter USA:s hårda tonläge som försämrade relationerna länderna emellan så är det nu många som hoppas på en nystart. Samtal med Sten Sjöström, SR:s utsände i Moskva, och Klas Wolf-Watz, SR:s utsände i Washington.

Statskuppen i Honduras
Honduras störtade president Manuel Zelaya säger, trots hot om att han ska gripas, att han fullföljer sina planer på att åka tillbaks till Honduras under söndagen. Vår korrespondent Lars Palmgren rapporterar direkt från Tegucigalpa.

Patientrörligheten i EU - het fråga idag
Våra stora svenska sjukhus tar emot allt fler utländska patienter och söker nu också med ljus och lykta efter ännu fler. Men frågan är om de redan ansträngda svenska landstingen med sina vårdköer ska satsa på specialistvård för övriga eu-medborgare.

Socialminister Göran Hägglund tar upp den heta frågan om att förenkla patientrörligheten över gränserna med EU:s hälsoministrar, idag på toppmötet i Jönköping.

Utrikeskrönikan
Idag signerad Kjell Albin Abrahamson.

Roskildefestivalen från en burkplockares perspektiv
Varje år är det hundratalet människor som åker till Roskildefestivalen för att plocka tomburkar. Men det är ett tufft arbete. P1-morgons Pablo Dalence tog jobb som burkplockare och möttes av knuffar och främlingsfientliga glåpord från festivalbesökarna.

Hamas lär ut hebreiska
På palestinska Västbanken har det blivit populärt bland att lära sig Hebreiska. I Hebron, den mest religiösa staden på västbanken är det före detta fängslade Hamas-medlemmar som håller i privatundervisningen. Reportage av Kristian Åström.

Tour de France
I helgen startade 180 cyklister den sammanlagt 3500 km långa färden genom 6 länder i det som anses vara en av världens allra tuffaste sporttävlingar - Tour de France. Samtal med Radiosportens Petter Johansson som var med vid starten i Monte Carlo. Hör också Magnus Bäckstedt som vann den 19:e etappen 1998. Sedan dess har ingen svensk vunnit men kanske det ökande cyklingsintresset kan ändra på det?

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent: Eva Milger Björk
eva.milger-björk@sr.se