Bombdåd i Indonesien, stoppade pansarfordon och lägerlyx

Sprängattentat i Jakarta
Indionesien har nu på morgonen drabbats av två sprängattentat, sprängladdningarna var placerade på två av Jakartas lyxhotell och exploderade med ett par minuters mellanrum. Minst 9 personer är döda och 41 personer är allvarligt skadade. Den svenska ambassaden i Jakarta ligger i samma kvarter som Marriott Hotel och Ritz-Carlton hotel. Vi hör Anders Backman, chef för ambassaden.

Analys av Jan Hjärpe, professor i islamologi.

Försvarsstrid i länsrätten
Affären mellan Försvarets materielverk, FMV, och finska Patria är tillfälligt stoppad. Länsrätten ska, efter att BAE Systems Hägglunds överklagat, utreda om FMV följt lagen om offentlig upphandling. Ekots reporter Mikael Kallin om turerna i affären och Malena Britz, forskare vid Försvarshögskolan redogör för svårigheter med offentliga upphandlingar inom försvaret.

Dansk flexicurity ifrågasätts
I den svenska debatten om ungdomsarbetslösheten nämns Danmark ofta som bäst i klassen. Men i Danmark skönjer man nu nackdelarna med systemet. Reportage Petra Quiding.

Efterföljande samtal med Hedi Bel Habib, debattör, forskare i tillväxtförutsättningar och kritiker av det danska systemet.

Hondurasförhandlingar
Imorgon, lördag, ska Costa Ricas president Oscar Arias göra ett nytt försök att få den avsatte honduranske presidenten Manuel Zelaya och kuppresidenten Roberto Micheletti att förhandla fram en lösning. Men det ser inte särskilt ljust ut. Reportage Lars Palmgren.

Island på väg mot EU
I går gav det isländska parlamentet Alltinget klartecken till regeringen att ansöka om EU-medlemskap. Hur är reaktionerna på Island och vad händer nu? Samtal med Madeleine Ströje-Wilkens, Sveriges ambassadör på Island.

Flyktingläger i villaidyll

I Onsala söder om Kungsbacka har villaägare under två veckor hyrt ut sina villor och bott i tält i det rekonstruerade flyktinglägret Refugee Support Camp. Pengarna de samlar in ska gå till Sudan och vår reporter Anna Nyström åker dit för att höra hur tältlivet påverkat människorna.

Utrikeskrönika signerad Klas Wolf-Watz.

Programledare: Pia Fridén

Producent: Daniel Värjö
daniel.varjo@sr.se