Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Rinkeby sörjer och svensk satsning i Afghanistan

Publicerat måndag 27 juli 2009 kl 06.10
1 av 2
Rinkebybranden Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
2 av 2
Prideparaden 2008. Foto: Dan Hansson/SvD/Scanpix

Vård av självdestruktiva tjejer
Att låsa in unga tjejer, som skadar sig själva, tillsammans med andra brottslingar, är emot lagen. Trots det bedömdes Elin Liljeholm vara för sjuk för allmänpsykiatrin och låstes istället in med andra kriminella på rättspsykiatrin i Sundsvall. Reportage av Elin Joleby.

Varför hamnar unga tjejer, som skadar sig själva, på anstalter tillsammans med kriminella och vilka andra möjligheter till hjälp finns det? Samtal med Ing-Marie Wieselgren, vuxenpsykiater och handläggare på SKL.

Rinkeby i sorg
Starka reaktioner i Rinkeby efter dödsbranden som krävde en mamma och hennes fem döttrars liv. Hur hanterar man sorgen efter en sådan tragedi och vilken hjälp går att få? Samtal med Ibrahim Bouraleh, ordförande Islamiska förbundet i Järva och medlem i krishanteringsgrupp. Reporter Pablo Dalence på plats i Rinkeby.

Israels hot mot Iran
Relationen mellan Israel och Iran blir alltmer spänd efter att Israel hotar med militära angrepp på Irans kärnanläggningar. Men hur sannolik är en israelisk attack på Iran och vilket stöd har Israels regering för en sådan militär operation? Samtal med Kristian Åström, Mellanösternkorrespondent.

Pressat läge i Afghanistan
Oroligheterna sprider sig i Afghanistan trots hög militär närvaro. Men är ett ökat militärt engagemang rätta vägen till stabilitet i landet eller borde man istället satsa på mer bistånd?Diskussion mellan Jenny Anderberg, Svenska Afghanistankommitéen och Stefan Ring, militärstrateg vid Försvarshögskolan.

Stockholm Pride
Ikväll invigs Stockholms Pride och årets tema är heteronormen. Hur har den format samhället och hur påverkas homosexuellas, bisexuellas och transpersoners vardag av heteronormativiteten. Samtal med Sandra Dahlén, sexualupplysare och en av årets invigningstalare.

Svininfluensan pressar brittisk sjukvård
Antalet nya fall som insjuknar i svininfluensan i Storbritannien ökar. Bara förra veckan insjuknade 100 000 nya fall, de flesta barn och ungdomar under 14 år. Och trycket på hela den brittiska vårdkedjan blir nu allt hårdare. Reportage av Päivi Kotka.

Utrikeskrönika 
Dagens utrikeskrönika är signerad Kjell-Albin Abrahamsson.

Progremledare: Ami Hedenborg

Producent: Anna-Karin Sivberg
anna-karin.sivberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".