1 av 3
Sven Otto Littorin.
2 av 3
Maria Ridderstedt
3 av 3
Cigarettetui av Michael Perchin i St Petersburg, 1899-1903.

Ung, arbetslös och fattig

Fredag 28 augusti

Bränderna i Göteborg
I flera dagar har Göteborgs förorter drabbats av anlagda bränder. Nu söker kommunen råd från de styrande i Rosengård i Malmö som har liknande erfarenheter. Samtal med Andreas Konstantinides, socialdemokratisk ordförande stadsfullmäktige och reportage av Helén Palmqvist Novik. Kl 7:21.

De unga utan jobb
I Surahammar tvingas unga arbetslösa leva på socialbidrag. Reportage av Ulrika Bergquist och samtal med Joakim Vogel, professor i sociologi som har följt ungdomsarbetslösheten under en längre tid. Vilka återgärder föreslår han? Kl 6:38. På onsdagen presenterade regeringen flera åtgärder mot ungdomsarbetslösheten. Utfrågning av arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin. Kl 8:15.


Ny kurs för Japan
Bortsett från ett kort avbrott några månader på 90-talet har Japan styrts av ett enda parti under femtio år. Men i valet på söndag ser det ut som om det sittande liberaldemokratiska partiet kommer att förlora stort mot det demokratiska partiet. Vad har fått japanerna att tänka om? Samtal med vår korrespondent Nils Horner, på plats i Tokyo. Kl 6:15.

Tsarjuveler hittade hos svenska UD
Gnistrande juveler som den ryska tsarfamiljen gömde undan i samband med den ryska revolutionen 1917 har hittats i ett arkiv på svenska utrikesdepartementet. De exklusiva föremålen tillhörde den siste tsarens faster Maria Pavlovna och det var hon som lämnade över dyrbarheterna till den svenska ambassaden i St Petersburg. Ättlingar har nu bestämt sig för att sälja föremålen på en auktion i London. Christian Bolin, vars släktingar varit med och tillverkat några av föremålen kommer till studion kl. 7.39

Val i Tyskland
I helgen hålls delstatsval i Tyskland. Valet orsakar splittring i koalitionen. Reportage av Per Eurenius. Kl 6:21.

Moskva, fredag
Utrikeskrönika signerad Fredrik Wadström. kl 6:25.

Programledare: Maria Ridderstedt
Producent: Inga-Lill Hagberg Desbois
inga-lill.hagbergdesbois@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".