Apatiska flyktingbarn och Global sexism

Apatiska barn
En ny bok om de apatiska flyktingbarnen har kommit ut. Det är journalisten Gellert Tamas som skrivit om den stora debatten om de apatiska barnen som var aktuell för några år sedan. Gellert Tamas intervjuas.

Hur många apatiska barn finns det i Sverige idag? Samtal med Ewa Wilks, forskare och Mikael Ribbenvik, Migrationsverket.

Munkarna i Burma
Idag släpper människorättsorganisationen Human Rights Watch en rapport om munkarnas situation i Burma, efter protesterna 2007 då flera munkar dödades och fängslades. Författare till den är journalisten och Burmakännaren Bertil Lintner.

Global sexism
Sexism är temat för en ny pjäs som just nu repeteras på Riksteatern i Hallunda söder om Stockholm. Skådespelaren och regissören Lo Kauppi gör det som politisk satir och snart ska pjäsen ut och turnera över hela Sverige. Reportage av Lotten Collin.

Är det, som pjäsen antyder, att det i dagens debatt talas mer om individers valfrihet än könsmaktsordning? Diskussion mellan Gudrun Schyman (FI) och Maria Abrahamsson, fd ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Utrikesreportage
Palestinsk TV har fått tillstånd att sända politisk TV-satir riktad både mot regeringen i Ramallah och Hamas i Gaza under Ramadan då tv-tittande brukar slå rekord. Reportage av Cecilia Uddén.

Utrikeskrönika
Krönikan kommer idag från Johan Prane i London.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Inga-Lill Hagberg Desbois
inga-lill.hagberg-desbois@sr.se