Helikopterrånet, Kristina i USA och Obama om kärnvapen

Helikopterrånet
Hur kunde rånarna komma undan med helikopter medan polisen stod kvar på marken nedanför? Samtal med biträdande rikskriminalchef och chef för operativa rådet Tommy Hydfors
 
Polisen tror att de som ligger bakom det spektakulära rånet tillhör en begränsad grupp av Sveriges tungt kriminella. Samtal med Lasse Wierup, frilansjournalist, som skrivit mycket om den organiserade brottsligheten i Sverige.

Antirasismbok på Bok -och biblioteksmässan
"Afrosvensk i det nya Sverige" så heter en bok som presenteras på Bok- och bibilioeksmässan i Göteborg. Unga människor med rötter i Afrika har skrivit om barndomsminnen, identitetskriser, rasism och framtidsdrömmar. Reportage av Agneta Johansson. Samtal med Cecilia Gärding som är redaktör för boken kl. 06.38 Samtal med Karsten Thurfjell om Bok- och biblioteksmässan i Göteborg som firar 25 år.

Kristina i USA
I natt stod Helen Sjöholm på scen i Carnegie Hall och sjöng Benny Andersson och Björn Ulveaus "Kristina från Duvemåla" för utsålt hus. Samtal med Sveriges Radios New York-korrespondent såg konserten.


Obama om kärnvapen
Kärnvapen och nedrustning är ämnet när USA:s president Barack Obama talar i FN:s säkerhetsråd. Samtal med Hans Blix, tidigare chef för det internationella atomenergiorganet IAEA.

Modellen Pittsburgh
I dag inleder världens ekonomiskt sett mäktigaste länder inom gruppen G 20 sitt toppmöte i USA med president Obama som värd. Målet är att försöka enas om modeller för hur finanskrisen ska bekämpas, och för hur nya kriser ska kunna undvikas. Det är ingen slump att mötet hålls i Pittsburgh. Staden beskrivs som ett skolexempel på hur en krisdrabbad region kan anpassa sig till nya förutsättningar och komma stärkt ut ur krisen. SR:s ekonomikorrespondent Staffan Sonning har sökt förklaringarna till framgångarna på gatorna i Pittsburgh.

Rea gammal mat
Varför slänger butiker hellre mat än att rea ut den? Diskussion med Mikael Robertsson, miljöansvarig på COOP och Marit Paulsen, folkpartistisk EU-parlamentariker.

Korrespondentkrönika
Signerad Stefan Winiger, Bryssel.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Inga-Lill Hagberg Desbois
inga-lill.hagberg-desbois@sr.se