1 av 2
Svenska fotbollslandslagets förbundskapten Lars Lagerbäck. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
2 av 2
Lasse Johansson

Lagerbäck avgår

Förbundskaptenen avgår
Lars Lagerbäck meddelade igår att han inte kommer att sitta kvar som förbundskapten för svenska fotbollslandslaget. Efter 12 år och med fem mästerskap i bagaget beslutar nu tränaren att det är dags att gå vidare. Vad väntar en ny tränare? Och vad har Sverige för dolda tallanger som kan bygga upp ett nytt landslag? Samtal med sportkrönikören Anja Gatu, Sydsvenskan och Ola Billger, sportchef på Svenska Dagbladet.

Mat till alla?
Hur ska vi kunna odla mer mat till fler människor under sämre förutsättningar? Ungefär så kan man sammanfatta frågorna inför FN:s möte i Rom som börjar i dag. Experter från hela världen samlas för att diskutera hur världens växande befolkning ska kunna mättas framöver. Vetenskapsradions Malin Olofsson rapporterar från Rom.
 

Hagamannen på film
I går visades en dramatisering av Haga-mannen, våldtäktsmannen som satte skräck i Umeå för några år sedan.

Hans sambo har vädjat till SVT att inte sända programmet med hänsyn till deras barn - men förgäves. Debatt med Börje Svensson, mannens psykoterapeut och Nils Hansson, projektledare på SVT.

Besök i Swatdalen
I Pakistan planeras nya offensiver mot talibanerna, denna gång i Waziristan. I somras fördrevs de från Swat-dalen, men hur ser det ut där i dag, vad har de nära två miljoner människor som flydde att komma tillbaka till. Samtal med vår Asien-korrespondent Nils Horner på plats i Swatdalen.

Dyrt med barnidrott
En ny undersökning från Riksidrottsförbundet visar att kostnaderna varierar stort mellan olika föreningsidrotter. De tio största har jämförts med hur det såg ut för sex år sedan, ishockey och ridning är fortfarande dyrast, det handlar om cirka 10 000 per år och barn. Reportage av Nils Eklund.

Samtal med Karin Matsson från Riksidrottsförbundet och Tommy Boustedt, ungdomsansvarig på ishockeyförbundet.

Krönikan
Krönikan av Ginna Lindberg, om skämten och sarkasmerna som haglar i USA efter att president Obama utnämnts till fredspristagare.

Mödradödligheten
Mödradödligheten är fortfarande ett stort och allvarligt problem i många fattiga länder, särskilt stort är problemet i södra Afrika. Det är det enda av FN:s millenniemål som inte förbättrats. Sida satsar nu 100 miljoner kronor i bistånd för att rädda kvinnorna. Ulrika Hertel som är hälsohandläggare vid ambassaden i Uganda berättar om situationen för de blivande mammorna och moderslösa barn i landet, och om politikernas agerande i frågan.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".