1 av 3
2 av 3
Omröstning om den nya FRA-lagen i riksdagen på onsdag. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
3 av 3
Mehdi Ghezali. Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Trycket på Lettland och mediernas behandling av Ghezali

Hårda krav på Lettland
EU ökar nu pressen på Lettland att dra ner på de offentliga utgifterna. Hur påverkar det vanliga letter? Samtal med Maris Sergejnko på företaget Hyrlett.

Är Sverige och EUs krav på Lettland rimliga? Samtal med Didzis Melbeksis, journalist i Lettland och Carl B Hamilton riksdagsledamot (FP).

Tjejer döms inte för sexövergrepp
Tonårstjejer som begår sexuella övergrepp mot minderåriga riskerar inte polisanmälan och åtal i lika hög utsträckning som killar i samma ålder, det visar en granskning från programmet Generation Z. Intervju med Annika Wassberg, chef för ett behandlingshem för unga som begått sexualövergrepp.

Debatt om Greklands flyktingmottagande
En ny rapport från Human Rights Watch riktar ännu en gång kritik mot hur flyktingar behandlas i Grekland, bland annat stängs flyktingar in i trånga celler. Ändå skickar bland annat Sverige tillbaka asylsökande till Grekland. Debatt mellan Madeleine Seidlitz, Amnesty och migrationsminister Tobias Billström.

Ny FRA-omröstning
På onsdag ska riksdagen rösta om den omgjorda FRA-lagen. Hur kommer den tidigare nej-röstaren Camilla Lindberg ställa sig? Samtal med Camilla Lindberg.

Medierna och fallet Ghezali
I helgen kom Mehdi Ghezali och två andra svenska medborgare tillbaka till Sverige efter en dryg månad i pakistanskt fängelse. Har svenska medier behandlat dem rättvist? Samtal med Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen och Fatima Doubakil, muslimska mänskliga rättighetskommittén.

Svagt hopp i Kongo
Kriget i Kongo är långt ifrån över. Reportage av radions Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Kritik mot USAs strategi i Pakistan
USA vill hjälpa Pakistan med mer pengar till ekonomisk och social utveckling, inte bara militärt bistånd. Men kraven som följer med biståndet väcker debatt i Pakistan. Reportage av Nils Horner.

Utrikeskrönika
av radions Balkankorrespondent Maria Persson-Löfgren.

Programledare:
Camilla Kvartoft

Producent:
Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".