1 av 2
Camilla Kvartoft
2 av 2

Strid om vigselrätt och Ödesdag för Saab

LO-krav
Omkring tre miljoner svenska löntagare ska få nya löneavtal i vår och imorgon ska LO-förbunden enas om vilka krav de ska driva gemensamt gentemot arbetsgivarna i avtalsrörelsen.
Samtal med Per Bardh, LOs avtalssekreterare och Christer Ågren, vice vd på Svenskt Näringsliv.

Val i Afghanistan
Väljarna i Afghanistan ser nu ut att få en chans till att bestämma om det är Hamid Karzai eller utmanaren Abdullah Abdullah som ska styra landet. En FN-stödd granskning har visat på omfattande valfusk till Karzais fördel i valet i augusti och nu tvingas presidenten till en andra valomgång. Samtal med Carl Bildt, utrikesminister.

Intervju med Peter Galbraith, tidigare FN- sändebud i Afghanistan. Reporter Kajsa Norell.
 

Lån till Saab
Idag ska Europeiska investeringsbanken i Luxemburg ge besked om Saab kan få det lån på 4,3 miljarder kronor som köparen Koenigsegg har ansökt om. Lånet är ett villkor för att ett köp ska kunna genomföras. Samtal med Stefan Löfgren, ekonomi- och fordonsreporter på Göteborgs-Posten.

Strid om vigselrätt
Hur ska kyrkan göra med vigselrätten? Det är en fråga under det pågående kyrkomötet i Uppsala. Diskussion med Dag Sandahl, Frimodig kyrka och Anna-Karin Hammar (S) stiftsadjunkt inom Svenska Kyrkan.

Dokumentären som vapen
Nästa vecka går den amerikanske dokumentärfilmaren Michael Moores uppgörelse med den globala finanskrisen,"Capitalism: A Love story", upp i Sverige. Svensken Erik Gandinis spark mot Italiens premiärminister Berlusconis TV-imperium i "Videocracy" gör just nu storsuccé i Italien. Och det amerikanska fruktbolaget Dole, som gjort allt i sin makt för att stoppa Fredrik Gerttens bioaktuella dokumentärfilm "Bananas", tvingades förra veckan ge upp inför opinionstrycket. För opinionsbildare och påtryckningsgrupper har dokumentärfilmen blivit ett av de viktigaste vapnen. Reportage av Håkan Widman.
 

Samtal med Luciano Astudillo (S) riksdagsledamot.

Utrikeskrönika
Krönikan kommer idag från Christer Fridén i Helsingfors.

Nepotism i Frankrike
Det har varit upprörda känslor i Frankrike sedan det blev känt att president Nicolas Sarkozys son förmodligen blir nästa ordförande i Epad, en statlig inrättning som ansvarar för utvecklingen av affärs- och finansdistriktet la Défense. Reportage av Anja Sahlberg.

Progremledare: Camilla Kvartoft

Producent: Klas Wolf-Watz

klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".