1 av 2
Maria Ridderstedt, programledare P1-morgon
2 av 2
Foto: Jurek Holzer / Scanpix.

Varför är Wallström så populär?

Sverigedemokraternas strategi
De senaste dagarna har Sverigedemokraterna dominerat de svenska medierna efter partiledaren Jimmie Åkessons uppmärksammade debattartikel i Aftonbladet. Roland Zuiderveld, journalist på SVT, menar att mediedramaturgin är ungefär densamma som när Sverigedemokraternas motsvarighet i Nederländerna, PVV, på kort tid tredubblade sitt väljarstöd. Hör Roland Zuiderveld i samtal med Daniel Pool, journalist på tidningen Expo.


Boken om Wallström
Många socialdemokrater drömmer fortfarande om Margot Wallström som partiledare. Men långt ifrån alla. Journalisten Emily von Sydow har skrivit en bok om Margot Wallström, vars popularitet sägs handla mer om personlig charm än praktisk politik.


Homovigslar
I dag väntas Svenska Kyrkan säga ja till att viga homosexuella par i kyrkan. Hur kommer det att tas emot internationellt? Samtal med Sören Wibeck, från SR:s program Människor och tro.

Skandal kring FN-jippo
Idag avslöjar SIDA:s tidning Omvärlden att barn från Ghana flögs till Rom under G8 möte för att under jippo liknande former matas med gröt av G8-ledarnas fruar. Det hela betalades av FN-organet World Food program. SIDA:s humanitära chef Per Byman kommenterar.

Kvartalsrapport för Ericsson
Telekombolaget Ericssons kvartalsrapport visar ett resultat i linje med prognoserna men lägre än förra året. Samtal med Sören Granath, reporter på plats på Ericssons presskonferens.


Nybyggd vård till fyrtiotalisterna
I takt med att fyrtiotalisterna åldras ökar utmaningarna för äldreomsorgen. Hur ser framtidens behov för de rekordstora rekordbarnkullarna ut? Och vilka krav ställer de själva? Mycket talar för att det kommer att behövas många nybyggda vårdboenden. Reportage av Lotta Malmstedt.

Samtal med Åsa Moberg, som skrivit en bok om framtidens äldrevård.


President i huvudrollen
Brasiliens president Lula da Silva har inte bara avancerat från fattig skoputsarpojke till landets regent. Nu blir han även huvudrollsfigur på vita duken. Filmen "Lula - Brasiliens son" handlar om de första 35 åren av hans liv. Samtal med Henrik Brandão Jönsson, Sydsvenskans korrespondent, bosatt i Rio de Janeiro.


DDR:s sista ledare
Snart har det gått 20 år sedan muren mellan Öst- och Västtyskland föll. Den 9 november firas jubileet av den fredliga revolutionen. Egon Krenz, som då satt vid makten i DDR, minns händelserna. Vår korrespondent Per Eurenius har träffat honom.


Riksdagen, torsdag
Inrikeskrönika signerad Pontus Mattsson.Programledare:
Maria Ridderstedt
Producent:

Kajsa Boglind
kajsa.boglind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".