1 av 4
2 av 4
Michelle Obama
3 av 4
Använt svininfluensavaccin. Foto:AP Photo/Alan Diaz
4 av 4
Lennart Levi med utdrag från hans almanacka den 23 oktober 1989 då han var med på demonstration i Dresden. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR.

Rädsla för vaccinet

Vågar man vaccinera barn?
Svininfluensan har nu fått fäste på alltfler skolor i landet. Och fortfarande ställer sig många föräldrar frågan om dom ska vaccinera sina barn eller inte. Hur pass omfattande tester har man gjort på barn? Samtal med Charlotta Bergquist, Läkemedelsverket.

Barnläkaren Håkan Westerlund är kritisk till att alla barn ska vaccineras. Hör honom i debatt mot Martin Holmberg, läkare på Socialstyrelsen.

Folkpartet bjuder in Miljöpartiet
Om Sverigedemokraterna blir tungan på vågen ser Folkpartiet helst ett samarbete med Miljöpartiet. Hur lockade är Miljöpartiet av det? Samtal med Maria Wetterstrand, språkrör Miljöpartiet och Inger Arenander, inrikespolitisk kommentator på SR Ekot.


Sverigedemokraterna vs Folkpartiet
I veckan har Sverigedemokraterna fått kritik för att angripa muslimer. Fatuima Doubakil från Muslimska mänskliga rättighetskommittén tycker inte att Sverigedemokraterna är värre än Folkpartiet som enligt henne också propagerar för en antiislamisk politik. Debatt mellan Fatima Doubakil och Fredrik Malm, FP.

Rättegång mot Karadzic
På måndag börjar rättegången vid FN:s krigsförbrytartribunal för forna Jugoslavien i Haag mot den bosnienserbiske krigsförbrytaren Radovan Karadzic. Samtal med vår Balkankorrespondent Maria Persson Löfgren och Sadeta Muric, ordförande i Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet.

Bistånd eller inte
Just nu pågår EU:s biståndsdagar i Stockholm, det största mötet som hålls under det svenska ordförandeskapet. Men om just bistånd är den rätta hjälpen har ifrågasatts i en intensiv debatt om biståndets vara eller inte vara de senaste åren. Reportage av Maria Sjöqvist.

Vad vill Michelle Obama?
Precis som tidigare presidenthustrur i USA vill Michelle Obama formulera en egen politiska agenda och inte bara vara fru Obama. Ginna Lindberg släpptes in i Vita husets trädgård för att få höra Michelle Obama själv berätta om sina ideér.


Veckorna före murens fall
Veckorna före Berlinmurens fall 1989 hölls demonstrationer i I Dresden. Bland de tusentals människor som samlats för att höra stadens kommunistpartiledare Hans Modrow fanns svenske professorn Lennart Levi. Hör hans berättelse om vad som hände. Reportage av Anna-Karin Ivarsson.

Berlin, fredag
Krönika signerad Per Eurenius.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf_watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".