Toppmöte i Bryssel och ny bok om finanskrisen

torsdagen 29 oktober

Fler norska dödsfall
I Sverige kan svininfluensan hittills ha orsakat 2 dödsfall. I Norge som har mindre än hälften så många invånare som Sverige har hittills 13 människor avlidit i sviterna efter svininfluensan. Varför dör så många smittade i Norge? Samtal med Björn Iversen på norska Smittskyddsinstitutet och Annika Linde på svenska Smittskyddsinstitutet.

Gömda flyktingar
Efter att ha minskat under flera år blir det återigen allt vanligare att asylsökande som fått avslag gömmer sig för att slippa avvisning. Enligt rikskriminalen är det idag 8700 flyktingar som håller sig undan. Kristina Hellqvist, handläggare för flykting- och integrationsfrågor i Svenska kyrkan och Petra Stenkula, chef för gränspolisen i Skåne medverkar.

Klimatet i fokus i Bryssel
Vid dagens toppmöte i Bryssel ska EU-länder försöka komma överens om hur mycket EU ska bidra med för att minska koldioxidutsläppen i u-länderna. Hur svårt blir det att komma överens? Samtal med Sveriges Radios korrespondent i Bryssel, Stefan Winiger.

Hur mycket pengar borde EU satsa? Samtal med Per Bolund, (MP) och Claes Västerteg (C).

Gladiatorspel i Jordanien
Svensken Stellan Lind har dragit igång gladiatorspel och hästkapplöpningar i Jerash i Jordanien. Reportage av Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern Cecilia Uddén.

15-timmarsvecka för förskolebarn
I Falun tillåts barn till arbetslösa och föräldralediga inte vara längre än 15 timmar per vecka på förskolan. Reportage av Anna Dahlqvist.

Obamas Afghanistanstrategi
Snart väntas USAs president Barack Obama fatta beslut om eventuella truppförstärkningar i Afghanistan. Hur ser afghanska biståndsorganisationer på de amerikanska planerna. Reportage av Håkan Widman.

Ny bok om finanskrisen
Det stora bankrånet heter en ny bok. Samtal med författaren Knut Kainz Rognerud.

Inrikeskrönika
av SR Ekots EU-reporter Herman Melzer.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Maria Hansson

maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista