Afa anklagas för oroligheter i Fittja och Elita 18 vaknade ur apati

Afa-ungdomar gripna för skadegörelse
Antifascistisk Aktion (Afa) misstänks för skadegörelse och upplopp i både Fittja och Rosengård. Vilka är då Afa? Samtal med Anders Bergman, forskare och författare.

Vi hör Mats Nylén från Södertörnspolisen i Stockholm, Ulla Paulsson, Ungdomens hus i Fittja och Göran Holmgren, biträdande närpolischef på Rosengård i Malmö, berätta om sin uppfattning om upprorsmakarna.

Barn med uppgivenhetssymptom berättar
Elita, 18 år, är ett av de så kallade apatiska barnen. När hon var 11 år slutade hon äta, dricka och kommunicera med omvärlden. Efter att familjen fått asyl vaknade Elita långsamt upp. Hör henne själv i ett reportage av Marie-Louise Kristola.

Samtal med Lotta Wiberg, psykolog om hur barnen vårdats.

Oppositionen kraftsamlar i Egypten
I Egypten har presidenten Hosni Mubarak haft makten ända sen 1981 och många tror att hans son Gamal kommer att efterträda honom. Men oppositionen gör allt för att förhindra att presidentens son ska ta över makten. Samtal med vår Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

Guvernörsval och ny kampanj i USA
I nästa vecka är det ett år sen Barack Obama vann presidentvalet i USA och nu är han ute och kampanjar igen. På tisdag är det guvernörsval i två viktiga delstater och många ser valresultaten som ett väljarbetyg på Obamas första år i Vita Huset. Reportage av Daniel Alling.

Ny Moorefilm kritiserar kapitalismen
Den amerikanske filmaren Michael Moore kritiserar det kapitalistiska systemet i sin nya film om finanskrisen. Debatt om kapitalismen med Johan Norberg, liberal debattör, och Helle Klein, politisk debattör på Aftonbladet.

Ödesmatch mellan AIK och IFK Göteborg
På söndag avgörs fotbollsallsvenskan i Göteborg, det är upplagt för dramatik när Stockholmslaget AIK möter IFK Göteborg. Hör Victor Capel, ordförande för AIKs suporterklubb Black Army och Anders Almgren, ordförande i Änglarna, IFKs supporterklubb.

Utrikeskrönikan
Morgonens krönikör är vår Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Programledare: Anna Hernek

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista