Torsdag 22 april

Programledare:

Brutal ränteuppgång?
Nu går bolåneinstituten ut och varnar för att räntebotten är nådd. Riksbankens styrränta är nu på rekordlåga 2,0 % och aldrig någonsin har räntan varit lägre men nu kommer varningarna allt tätare om kommande räntehöjningar. Vad blir konsekvenserna av den rekordlåga räntan och vad händer med bostadspriserna när räntorna börjar gå upp. Hör SBAB:s chefekonom Barbro Wickman-Parak och Stellan Lundström, professor fastighetsekonomi samtala kl. 06.15

Östutvidgning oroar tyskar
En majoritet av tyskarna ser mer risker än möjligheter med EU:s östutvidgning. Speciellt i de östra delarna av Tyskland där arbetslösheten ligger mellan 20 och 30 procent är skepsisen stor. Hör vår korrespondent Kristian Åström rapportera från Frankfurt an der Oder, som ligger vid den polska gränsen kl. 06.20

Stopp för alkoholreklam?
Är det slut med alkoholreklam med glada norrlandsgrabbar i keps? Enligt ett förslag från folkhälsominister Morgan Johansson får inga människor visas i annonserna för öl och vin. Dessutom måste alla annonser innehålla en varningstext precis som på cigarettpaketen. Förslaget stöds av Gunnar Ågren, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet. Men kritiseras kraftigt av Cathrine Andersson från Bryggareföreningen. Hör dem debattera kl. 07.20.

Maffian lever
Det har varit ganska tyst om den italienska maffian under de senaste år men det betyder inte att den inte finns. Författaren och professorn i rättssociologi, Amedeo Cottini, hävdar i sin nya bok Familjeliv att maffian fortfarande är stark och lika brutal som någonsin. Hör honom berätta om dagens italienska maffia och den mest kända organisationen Cosa Nostra som har sin bas på Sicilien kl. 07.38.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".