Iraks nya flagga

Torsdag 29 april

Programledare: Camilla Kvartoft

Hårda krav från Persson
Är det så att Göran Persson igår vid mötet med USAs president George Bush lyckades föra frågan om den svenska fången på Guantanamo ett steg framåt?
I över två år har Mehti Gzali suttit fängslad under tuffa förhållanden på den amerikanska basen Guantanamo på Cuba utan att han har ställts inför rätta. Samtal med vår Washingtonkorrespondent Thomas Nordegren kl 6.15. Gösta Hulthén från Guantanamogruppen som är en stödgrupp för Gzali berättar om de troliga konsekvenserna klockan 8.15.

Irakisk folkstorm mot ny flagga

Irak har fått en ny flagga. Den har godkänts av det styrande rådet men den hann knappt hissas
Iraks nya flaggaigår innan den möttes av kraftiga protester från irakier som menade att deras kulturarv håller på att tas ifrån dom. Vi har talat med mannen som designat Iraks nya flagga. Han heter Rifat Chadirji och är en av Iraks främsta arkitekter, numera boende i London, och han har inte mycket till övers för den flagga som skulle ersättas. Reportage och samtal med Kawan Tahir, vår medarbetare på Sveriges Radio Örebro som bevakar Irak klockan 7.39.

7-åringar i elitsatsning i fotboll
Ska små barn spela elitfotboll? Den frågan tvingas föräldrarna i Brommapojkarna i Stockholm ta ställning till väldigt tidigt.
Reportage och samtal mellan Karin Redelius, idrottspedagog på Idrottshögskolan i Stockholm och Glenn Öst, Sveriges Olympiska kommitté och som jobbar med elitsatsning för OS klockan 6.38.

Konjunkturen tar fart - när kommer jobben?
De senaste dagarna har det kommit en rad rapporter som visar att det går allt bättre för de svenska stora industriföretagen - som Volvo, Ericsson, Scania och i dag ABB. Men vändningen på den svenska arbetsmarknaden låter vänta på sig. Anders Rune från arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och LO-ekonomen Dan Andersson förklarar varför klockan 7.21.

Europas största buddhisttempel i norrländska Åsele
I lilla Fredrika i Åsele kommun i södra Lappland satsar man på ett fridsamt och rofyllt byggprojekt. Där välkomnar man glatt ett erbjudande från thai-buddister. På en höjd ute i vildmarken vill buddisterna bygga Europas största buddisttempel. Reportage i P1 Morgon kl 6.25.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista