Lasse Johansson

Fredag 30 april

Programledare: Lasse Johansson

Blodig månad i Irak
April har varit den blodigaste månaden för USA under ockupationen av Irak. Runt det belägrade sunnimuslimska motståndsfästet Falluja råder en viss förvirring - igår kom uppgifter om att de amerikanska trupperna ska dra sig tillbaka och ersättas av en irakisk skyddsarmé ledd av en av Saddams gamla generaler. Anders Mellbourn, utrikespolitiska institutet kommenterade utvecklingen, kl 6.15.

Socialdemokratin inför 1 maj
I morgon är det första maj, arbetarrörelsens stora dag. Men hur är läget inom socialdemokratin? Hur stark är Göran Perssons ställning och hur mår partiet så här mitt i mandatperioden.Vår reporter Edvard Unsgaard åkte till Norrköping för att besöka ett partimöte med några riktiga veteraner. Reportage och samtal med Stig Malm kl 6.20

Skräp i brasan
Det är Valborgsmässoafton idag och ikväll tänds eldarna runt om i landet. Men trots att det krävs tillstånd till elden och trots att du inte får slänga vad som helst i den, så ä det många som inte följer det. Vi sände direkt från Solna där vår reporter hittade allt möjligt i den planerade valborgsbrasan, kl 6.38.

Nya EU-medlemmar
Imorgon är ett viktigt datum för många i de nya medlemsländerna. Hör våra medarbetare rapportera från Tallin, Warsawa och Prag, kl 6.42. Kl 7.21 träffar vi två personer från de nya medlemsländerna som menar att nu äntligen tar det kalla kriget slut.

Liberal inställning till alkohol
Sedan den danska spritskatten sänktes förra året har fältassistenterna i Borås märkt att tillgången till sprit har ökat kraftigt. Och detta märks främst bland konsumtionen bland unga. Och många föräldrar verkar ha en liberal inställning till ungdomarnas dryckesvanor. Reportage i P1 Morgon, kl 7.39.

Henke till landslaget
Radiosportens expertkommentator Ralf Edström kommenterar morgonens stora idrottsnyhet - att fotbollsspelaren Henrik Larsson ställer upp för spel i EM, kl 8.15. 

Micheal Jackson inför rätta
Idag ska Micheal Jackson infinnas sig i rätten anklagad för sexuella övergrepp på en pojke. Helena Groll berättar om rättegången, kl 8.20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".